Redactie
Redactie Inspiratie 10 mei 2013
Leestijd: 2 minuten

Populaire Amerikaanse sushi-keten lanceert glutenvrij menu

De Amerikaanse sushi-keten Sushi Samba heeft een 100% glutenvrij menu gelanceerd. Meredith Boyle, de manager van de populaire sushi-keten, geeft als reden de steeds grotere vraag naar glutenvrije sushi aan.

Wat er op het menu staat? Eigenlijk alle sushi die er normaal gesproken ook geserveerd wordt, maar dan met kleine, simpele aanpassingen. Erg moeilijk is het namelijk niet om sushi glutenvrij te maken: rijst, verse vis en groenten bevatten van nature al geen gluten en sojasaus kun je eenvoudig vervangen door de glutenvrije variant tamari, aldus Boyle. Het belangrijkste volgens haar is dat je open staat voor veranderingen en een beetje je creativiteit gebruikt.

“I think when you begin to open yourself up to accommodating guests for other dietary restrictions, you can look at your menu in a different way.”

Bron: pdr

Langzaamaan neemt Sushi Samba meer maatregelen om te voorkomen dat zelfs het kléinste spoortje gluten in het eten terecht komt. De volgende stap is bijvoorbeeld het gebruiken van een aparte frituurpan voor de glutenvrije hapjes. Hoewel de keten goed op weg is geeft dit wel aan dat huidige glutenvrije menu wellicht nog niet geschikt is voor mensen met coeliakie (glutenallergie).

Ook in Nederland…?

Wij vroegen ons af of er al een Nederlandse sushi-keten (of restaurant) is die een volledig glutenvrij menu serveert. Dat vroeg om een rondje bellen! We gooiden deze vraag op bij onder andere Sushi Kings, Okura, Shabu Shabu, Hosokawa, Jo-sushi, Otaru en the Red Sun. Tot onze teleurstelling was er helaas geen één restaurant dat zo’n menu aanbiedt. Okura en the Red Sun gaven echter wel aan dat er rekening mee gehouden kan worden (zeker als je van tevoren even reserveert) en je er dus prima glutenvrij kunt eten.

Aan alle sushi-ketens in Nederland: wellicht een idee om ook in Nederland een glutenvrij menu aan te bieden?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.