Redactie
Redactie Inspiratie 29 feb 2012
Leestijd: 1 minuut

Overzicht: houdbaarheid in de koelkast

Hoelang is een geopende pot mayonaise eigenlijk houdbaar? En wat dacht je van restjes eten van gisteren? Wij zetten alles in de koelkast voor je op een rijtje. 

Mayonaise en andere sauzen
Omdat mayonaise rauwe eieren bevat is het over het algemeen genomen slechts twee maanden houdbaar na opening. Andere sauzen en dressings zijn wel iets langer houdbaar, maar maximaal vier maanden.

Tip: plak een stukje tape op de pot of tube met daarop de datum dat je hem hebt geopend.

Eieren
Heb je verse eieren bij de boer gehaald en staat er geen houdbaarheidsdatum vermeld? Je kunt ze drie à vier weken bewaren in de koelkast. Doe dit wel achterin en in het oorspronkelijke kartonnen oosje, hier blijven ze namelijk goed koel.

Kaas
Afhankelijk van het soort, kun je kaas één tot vier weken bewaren. Zachte kazen ongeveer een week, en oudere soorten (die vaak harder zijn) tot vier weken. Bewaar de kaas verpakt in vershoudfolie. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld Parmezaanse kaas.

Restjes
Ook bij restjes eten geldt ook dat het afhankelijk is van de ingrediënten hoe lang je ze kunt bewaren. Over het algemeen drie dagen, en sommige producten (zoals groenteschotels) vier. Dit is overigens alleen zo als het goed afgedekt bewaard is. Twijfel je? Ruik, proef eventueel een stukje en gebruik je gezonde verstand.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.