Redactie
Redactie Inspiratie 24 okt 2012
Leestijd: 1 minuut

Oud Sluis wederom beste restaurant van Nederland volgens Lekker-gids

Ook dit jaar is restaurant Oud Sluis in het Zeeuwse Sluis uitgeroepen tot Beste Restaurant van het land. Sergio Herman en zijn team pakten opnieuw de eerste plek in van de Top 100 van restaurantgids Lekker, de editie 2013. Dat is woensdag bekendgemaakt.

Op de tweede plaats belandde Inter Scaldes in Kruiningen. Jonnie Boer staat met De Librije (Zwolle) stabiel op nummer 3. De Zwethheul (Schipluiden) zakt van 2 naar 4, en Beluga (Maastricht) stijgt van 6 naar 5.

Verder in de Top 10: De Leest in Vaassen (6), Ivy in Rotterdam (7), La Rive in Amsterdam (9) en Da Vinci in Maasbracht (10). Boreas uit Heeze komt van 12 binnen op 8. De Bokkedoorns in Overveen verdwijnt uit de Top 10.

Hoogste nieuwe binnenkomer in de hele lijst is La Provence (Driebergen), op 89. Grote duikelaars zijn Onder de Linden (Groningen), Apicius (Bakkum), Merlet (Schoorl), Tout à Fait (Maastricht) en Karpendonkse Hoeve (Eindhoven).

De lijst is samengesteld door 70 rapporteurs, op basis van 60 aandachtspunten (van menukaart en wijnadvies, tot interieur, servies en het afscheid). De redactie constateert dat ook dit jaar een flink aantal restaurants de deuren heeft moeten sluiten.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.