Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 19 apr 2017
Leestijd: 1 minuut

Wow: er is nu doorzichtige koffie (dus géén aanslag op je tanden!)

Zonder koffie zou de helft van de wereldbevolking rondwandelen als een stelletje zombies. Maar er zit natuurlijk een nadeel aan flink veel koffie drinken: die aanslag op je tanden is zó niet-charmant. No more, zeggen de mannen van Clear Coffee. Zij ontwikkelden doorzichtige koffie.

Het lijkt net water

De koffie van CLR CFF, oftewel Clear Coffee, ziet eruit als een flesje water. Maar het is dus écht koffie. Gemaakt van Arabica-bonen en water. En zonder toevoegingen als suiker, zoetstof, conserveermiddelen en stabilisators.

CLR CFF / doorzichtige koffie

Geen vlekken op je tanden

Maar hoe dan? Tja, het schijnt de methode te zijn die ervoor zorgt dat deze koffie helder wordt. De mannen – die de koffie brouwen in Slowakije – houden het mysterieus. Ze zeggen dat ze een unieke, nieuwe methode gebruiken die nog nooit eerder is gebruikt.

Het grootste pluspunt is dat deze koffie geen vlekken achterlaat op je tanden. Of op je bureau.

doorzichtige koffie

Koude koffie

Ook de smaak zou bijzonder zijn: wat sterk, in de richting van een cold brew koffie. Je drinkt de transparante koffie dan ook koud, uit het flesje. En suiker of melk toevoegen is niet nodig, aldus de makers.

Clear Coffee wordt in flesjes verkocht bij de supermarkten van Whole Foods en bij Selfridges in Londen. Kosten? Iets meer dan € 3,50 per flesje. Wij hopen dat er ook nog wat verkoopadressen in Nederland bij zullen komen.

CLR CFF / doorzichtige koffie
Bron: Clear Coffee

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.