Redactie
Redactie Inspiratie 11 jan 2013
Leestijd: 2 minuten

NYC tips: de leukste klassieke eettentjes aan de Lower East Side

Jaren geleden was de Lower East Side in New York City dé plek waar immigranten zich vestigden, en wijken als Chinatown en NoLiTa (Little Italy) ontstonden. Hoewel je hier nog steeds veel van terugziet, begint de buurt zich steeds meer te ontpoppen als de place to be met veel moderne restaurantjes, winkels en clubs.

Ondanks de frisse wind aan nieuwe, moderne plekjes, blijft de Lower East Side een buurt met veel authentieke eettentjes. Plannen om binnenkort naar the city of blinding lights te gaan? Dit zijn de leukste, en vooral meest klassieke eettentjes die je zeker niet mag missen.

Sammy’s Restaurant – 157 Chrystie Street

Dit typisch Roemeens restaurant laat precies zien wat voor oorsprong de Lower East Side eigenlijk heeft. Klassieke Oost-Europese en vooral Joodse gerechtjes sieren de kaart en schrik niet door de grote hoeveelheid gerechten met orgaanvlees. Een aanrader omdat je hier voelt waar de rijke geschiedenis van de buurt vandaan komt.

LES0001

Russ & Daughters – 179 East Houston Street

Begin 1900 opende dit delicatessenwinkeltje haar deuren en wordt nu door de vierde generatie van de familie gerund. Hier verkopen ze de lekkerste (gerookte) vissoorten en andere lekkernijen, waarvan een groot deel kosjer is.

LES0008

Kossars Bakery – 367 Grand Street

Kossars Bakery is één van de oudste Russische bakkerijen in Amerika en is vanaf binnenkomst al een ware beleving. Haal hier de typische Bialy’s, dit zijn kosjere broodjes die veel weg hebben van een bagel, maar een stuk lichter zijn.

LES0007

Yonah Shimmel Knish Bakery – 137 East Houston Street

De typisch Yiddishe Knish broodjes zijn een ware delicatesse en je haalt dan ook de lekkerste bij Yonah Shimmel’s Knish Bakery. De broodjes zijn een snack, vaak in combinatie met brood, aardappelpuree, vlees en groenten.

LES0006

Katz’s Delicatessen – 205 East Houston Street

Katz’s Deli is waarschijnlijk het drukst bezochte tentje in New York City doordat aan deze tafel de beroemdste scene uit de film When Harry Met Sally met Meg Ryan en Billy Crystal is opgenomen .

Naast de rijke geschiedenis haal je hier goddelijk belegde broodjes pastrami en de ultieme New York cheesecake.

LES0004

The Pickle Guys – 49 Essex Street

Onder supervisie van Rabbijn Schmuel Fishelis worden hier volgens traditie de lekkerste ingelegde groenten gemaakt. Van augurken tot uitjes en van olijven tot pepers, ze hebben het hier allemaal.

LES0003

Economy Candy – 108 Rivington Street

Toen het kleine zaakje opende, vlak voor het begin van de Tweede Wereld Oorlog, bestond de winkel uit tonnen met snoep. Nu is de winkel nog net zo gevuld als toen en kan je hier terecht voor zo’n beetje elke snoepsoort die er bestaat.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.