Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 19 sep 2016
Leestijd: 1 minuut

Een zoete aanrader: patisserie Ninou in Sydney

Ga je binnenkort naar Sydney? Dan móet je langs bij Ninou. Deze bakkerij, patisserie & viennoiserie maakt broden en taartjes zoals de Fransen dat doen.

Hier glanzen de gebakjes je tegemoet en je kunt de broden bijna horen kraken van knapperigheid. Je hart gaat sneller kloppen van de chouquettes, veelkleurige macarons, fluffy croissants en koffie éclairs.

Zoute karamelbavaroise

Maar het paradepaardje is de Ninou ‘signature cake’. Die is gemaakt van zoute karamelboter, zoute karamelbavaroise, chocolademousse van échte Valrhona chocolade (met 70 procent cacao), laagjes amandelmeringue en een krokantje van amandelen.

Als je het filmpje hieronder bekijkt van hoe ze worden gemaakt, wil je je scherm aflikken. Don’t say we didn’t warn you…

Mocht je op zoek zijn naar een uitdaging en ‘m willen nabouwen in je eigen keuken: ze gebruiken hiervoor een siliconen mal van SilikoMart Professional. Altijd leuk om te weten.

Banketbakkersroom, peer en chocolate chips

Ook op ons verlanglijstje: Le Tedinou: klassiek Frans bladerdeeg, gevuld met luchtige banketbakkersroom, peer en chocolate chips, afgemaakt met een crumble.

Op naar Ninou!

De zaak is elke dag geopend van 07:00 uur tot 16:00 uur.

Ninou Sydney
1/3 Dunning Ave, Rosebery, Sydney

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.