Redactie
Redactie Inspiratie 5 okt 2012
Leestijd: 2 minuten

Nieuw culinair tv-programma bij SBS: Menu van Oranje

Vanaf maandag 22 oktober zijn we weer een fijn culinair tv-programma rijker. In het door Bridget Maasland gepresenteerde Menu van Oranje op SBS6 strijden 12 topchefs uit 6 regio’s in Nederland om de uiteindelijke prijs: het bereiden van een prachtig banket voor 100 bijzondere initiatiefnemers van het Oranje Fonds.

Het programma komt van origine uit Groot-Brittanië en heet daar Great British Menu. De show is daar na 7 seizoenen nog steeds een daverend succes. Voor de Nederlandse variant is het Hollandse landschap in 6 regio’s opgedeeld: Noord, Noord-West, Oost, Midden, Zuid en Zuid-West. Uit elke regio worden 2 chefs gekozen die het tijdens de voorrondes tegen elkaar zullen opnemen en ons meenemen op een culinaire reis naar lokale boeren, fokkers en kwekers die vol passie hun producten maken.

De winnaars van de voorrondes winnen op basis van hun menu waarin alle culinaire pracht en praal wat Nederland tot z’n beschikking heeft, het beste tot z’n recht komt. De 6 chefs die doorgaan koken een tweede keer hun menu waarna de jury het beste voor-, hoofd- en nagerecht kiest. Deze chefs winnen het programma en zullen uiteindelijk een prachtig diner koken voor het Oranje Fonds. Er is een kans dat de jury meerdere gerechten van één chef kiest, in dat geval winnen in plaats van 3 chefs, 2 of 1 het programma.

De winnaars worden niet zomaar gekozen, in plaats van de bijna standaard geworden televisiekoks krijgen we te maken met Janneke Vreugdenhil, die we kennen van haar fijne kookboeken, en Peter Klosse, de enige smaakprofessor ter wereld. Daarnaast kunnen we genieten van de sympathieke twee-sterrenchef Edwin Vinke, eigenaar van het prachtige restaurant De Kromme Watergang.

Menu van Oranje zal elke maandag om 21:30 op SBS6 worden uitgezonden. Wij zetten 22 oktober alvast in onze agenda en gaan zeker kijken! En jullie?

Om je alvast warm te maken hebben we een video van Edwin Vinke in zijn prachtige Zeeuwse tuin:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.