Redactie
Redactie Inspiratie 18 mei 2014
Leestijd: 2 minuten

Culy ontdekt New Orleans: 5 culinaire hotspots die je niet mag missen

Ga je naar New Orleans? Denk dan maar niet dat je kilo’s lichter terugkomt, want alles draait hier om eten. Geen vegetarische en gezonde hapjes, geen culinaire liflafjes, maar keihard genieten – mét een boel calorieën. Vijf tips.

door Sanny Visser

1. Vergeet de toeristische Bourbon Street en loop een stukje door richting Frenchmen Street. Hier dansen en drinken de locals! Uitgehongerd? Tijd voor een Po’ Boy bij Verti Marte.

2. Voor een uitgebreide brunch op zondag en het ultieme medicijn tegen een fikse kater ga je naar Elizabeth’s Restaurant. Hier drink je de beste Bloody Mary’s van de stad – en die zijn alcoholisch, ja… Hip en klassiek Southern tegelijk, in een trendy wijk buiten het toeristen mekka. Herkenbaar aan het varkentje boven de deur.

Bron: Flickr

3. Na je Po’ Boy of Eggs Benedict zoete trek? Vergeet dan niet langs te gaan bij Steve, ‘the cakeman’ van New Orleans in zijn Cake Cafe & Bakery. Hij houdt niet van ingewikkelde decoraties, maar simpelweg de allerbeste cakes en lekkerste icings. De chocolate-chocolate muffin is to die for, en ik ben niet de enige die dat vind. ‘My wife married me because of that icing’, fluisterde Steve mij toe. En gelijk heeft ze.

4. De leukste koffiezaak vind je in Bywater, wat meteen ook een leuke wijk is om te verblijven. Minder duur, toeristisch en hectisch dan het French Quarter. Flora Gallery & Coffee zit op een hoekje, en de eigenaar van deze koffietent is een wat chaotische kunstenaar, die graag zijn werk laat zien, dat zo mogelijk nog chaotischer is. De sfeer is relaxed en er is altijd wel iemand die een praatje maakt terwijl je in de schaduw aan je ‘iced coffee’ nipt en de buurt voorbij ziet trekken.

5. Tegenover Flora (tip 4) vind je café Mimi’s In The Marigny, een goede plek om de middag in te luiden met een biertje.

Tip: huur een fiets om al deze plekken te ontdekken, hét vervoersmiddel van New Orleans. En ook niet geheel onbelangrijk: er zijn helaas ook een aantal wijken die je beter kunt vermijden in deze stad. Check voordat je gaat de reisgidsen (zoals Lonely Planet) en vertrouw ook op je eigen intuïtie!

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.