Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Inspiratie 23 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Dit eten ze overal ter wereld om de maaltijd beter te helpen verteren

Anijssnoepjes, yoghurt of toch een paar schijfjes sinaasappel? Overal ter wereld hebben ze gebruiken om de maaltijd beter te helpen verteren. Interessant, vinden we!

Dit eten ze overal ter wereld om de maaltijd beter te helpen verteren

1. Anijssnoepjes – India

Heb je een maaltijd in Indiase restaurants (zoals 29 Spices in Amsterdam of Aahaar in Antwerpen) achter de kiezen, dan krijg je van de bediening een kommetje met gekleurde anijsbolletjes. Die helpen niet alleen je vertering op gang, ze houden ook je adem fris.

Indiaas eten
Bron: Pexels

2. Sinaasappel – China

Hetzelfde geldt voor sinaasappelpartjes, een populaire ‘palate-cleanser’ na een kruidige Chinese maaltijd. Wanneer je van een chef schijfjes sinaasappel krijgt, gaat ‘ie er dus vanuit dat je op dat moment zó vol zit dat er niets anders meer bij kan.

3. Anijslikeur – Mediterrane landen

De meeste Mediterrane landen hebben wel een anijsdrankje voor na de maaltijd: een zogeheten digestief. Zo hebben de Italianen Sambuca, hebben de Grieken ouzo en de Turken raki. In alle gevallen is anijs de hoofdsmaakmaker. Perfect om je spijsvertering mee op gang te brengen dus.

4. Yoghurt – India

Yoghurt is niet alleen een geweldig ingrediënt om kruidige, spicy maaltijden in India uit te balanceren qua smaak, het bevat ook nog eens een grote hoeveelheid eiwitten en vitaminen die goed zijn voor je spijsvertering. Het is dan ook een populair ingrediënt om te consumeren ná de maaltijd, en dan liefst zelfgemaakte.

5. Misosoep – Japan

In veel Westerse sushirestaurants krijg je een kommetje misosoep vóór de sushimaaltijd. In Japan is dat niet gebruikelijk, daar eten ze de soep juist erna. De reden? De miso – een gefermenteerd product – helpt natuurlijk om een zwaardere maaltijd met rijst te verteren.

Stock

6. Kimchi – Korea

Nog zo’n fantastisch gefermenteerd product: kimchi. Volgens The Guardian eet 95% van alle Koreanen ‘t meer dan één keer per dag, en zo’n 60% van de Koreaanse bevolking heeft het zowel voor ontbijt, lunch als diner.

Die verslavende, funky smaak is één reden, het feit dat ‘t de zoveel gezonde stofjes bevat een belangrijke tweede. De gefermenteerde ingrediënten helpen – net zoals miso – een goede spijsvertering op gang.

Kimchi
Bron: Pexels

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.