Redactie
Redactie Inspiratie 17 dec 2012
Leestijd: 1 minuut

Los Angeles verklaart de maandag officieel tot ‘Meatless Monday’

Sinds 2003 gaat de non-profit organisatie Meatless Monday door het leven onder de slogan ‘One day a week, cut out meat’. Door (minstens) één dag per week geen vlees te eten verlaag je het risico op kanker, hart- en vaatziekten, diabetes en obesitas én verklein je jouw ecologische voetafdruk. De stad Los Angeles verklaarde twee weken geleden maandag officieel tot ‘vleesloze maandag’.

Op deze manier probeert de stad van de hamburger en gezondheidsguru’s de inwoners te overtuigen vegetariër te worden, al is het één dag per week. Als onderdeel van een landelijke campagne probeert de overheid de bevolking bewuster te maken van de gevolgen van (te veel) vlees eten. Niet alleen onze gezondheid, maar ook het milieu is de dupe van (overmatig) vleesgebruik en kan zó makkelijk worden voorkomen of zelfs teruggedraaid.

Hoewel de raad van bestuur van de stad van Los Angeles de maandag officieel heeft uitgeroepen tot Meatless Monday verbieden ze niemand nog om vlees te eten op maandag. In principe blijft de keuze dus bij de bewoners, maar worden ze alleen gestimuleerd om minder vlees te eten, al is het maar één dag per week.

Culy is het helemaal eens met het eten van vlees een dagje overslaan en zijn benieuwd of het concept ook zal overwaaien naar andere steden en wellicht landen. Wat denk jij? Denk je dat het veel invloed zal hebben, en vind jij dat het ook in Nederland moet worden geïntroduceerd?

Ben jij al overtuigd van het idee om minder of helemaal geen vlees meer te eten? Kijk dan hier voor de lekkerste vegetarische Culy recepten!

Bron: Flickr

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.