Dit is waarom de Moccamaster misschien wel het beste koffie-apparaat is (en waarom ‘m je NU wilt hebben)
Kun je niet zonder koffie? Wij. Ook. Niet. En omdat we op de Culy-redactie een gedeelde liefde hebben voor koffie van de Moccamaster, werd het dringend tijd om daar eens een passionele lofzang over af te steken.
Meesterlijk eenvoudig
De naam zegt het zelf: hij is een master, jij hoeft dat niet te zijn. Bij barista-apparaten voor thuis is dat toch anders. Hoe cool ze ook staan in je Japandi-interieur, hun looks zijn vaak nog geen garantie op lekkere koffie. Vaak moet je zo’n apparaat namelijk precies weten af te stellen en variabelen als maalgraad, doorlooptijd en watertemperatuur goed controleren.
Zit één van die factoren niet goed, dan dreigt je koffie nog weleens uit balans zijn. Bij een Moccamaster is dat niet aan de orde. Het apparaat mag dan een stuk eenvoudiger zijn, wat ‘ie doet, doet hij goed. Filterkoffie zetten dus, op een elegante en betrouwbare manier.
Zo werkt de Moccamaster
Het principe van de Moccamaster is niet anders dan het oldskool apparaat dat je van bij je oma kent. Je vult een reservoir met water, je stopt een filter in het andere compartiment en schept daarin de juiste hoeveelheid koffiepoeder. Zet je ‘m aan, dan begint het water door te lopen en vult de kan zich automatisch met koffie.
Dat gebeurt niet alleen in een mum van tijd (maximaal 6 minuten voor een volle kan), maar ook geluidloos. Het apparaat houdt je koffie bovendien standaard 40 minuten warm via een warmhoudplaatje. De ideale tijd vinden wij, en met de automatische timer heb je daar verder ook geen omkijken meer naar.
Verder goed om te weten
Wat je koffie betreft is het goed om te weten dat gemalen poeder uit de winkel standaard goed werkt. Koop je weleens koffie bij je plaatselijke koffiebar? Vermeld dan even dat je de Moccamaster gebruikt – barista’s kunnen de maalgraad hier goed op afstellen.
Hoewel de koffie op zichzelf al heerlijk is, kun je uiteraard altijd nog melk toevoegen. In vergelijking met espresso is filterkoffie minder geconcentreerd (en heeft het geen typisch cremalaagje). Daarmee is het niet de ideale drager van latte art, maar een luchtige wolk geschuimde melk is een goed idee.
Van matzwart tot botergeel
Misschien nog wel het grootste voordeel van dit apparaat is de geur van filterkoffie waarmee je huis zich vult nadat het zijn werk heeft gedaan. Wij houden ervan om éérst koffie te zetten en dan te douchen, zodat ons kopje klaarstaat als we fris aan de ontbijttafel arriveren. Dat voelt niet alleen als een uitstekende vorm van self care, het is ’s ochtends ook een welkom staaltje time management.
Overtuigd? Rest je alleen nog de keuze te maken tussen hun geweldig kleurenpallet. Culy’s Nancy heeft een matzwarte, Culy’s Winnie een botergele. Allebei pareltjes, al zouden we de oranje, de zilvere en de mosgroene ook met liefde omarmen.
Onze populairste artikelen van deze week:
- De 20-minuten ovenschotel waar ik voor kies op een drukke avond
- Rodewijnsaus saai? Dit geheime ingrediënt tilt ‘m naar een hoger niveau
- Dit is waarom jij je vis altijd te ver doorbakt (en dit is hoe je het wél moet doen)
- Kip jambalaya (een Southern klassieker)
- Op en neer naar de culinaire hoofdstad van de wereld (binnen 3,5 uur ben je in Parijs!)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2021%2F02%2FDSC00802-2-e1612865031556.jpg)