Redactie
Redactie Inspiratie 7 apr 2013
Leestijd: 1 minuut

Knoflook roosteren op 5 handige manieren

Altijd handig! Knoflook roosteren kan op de bekende manier in de oven, maar wist je dat er ook nog tal van andere opties zijn? Heerlijk door je favoriete soep, boter, op brood of op een stukje vlees of vis.

Oven (ongepeld) – Dit is waarschijnlijk de bekendste manier en is ontzettend makkelijk. Leg een hele bol of een teentje met het velletje nog om in de oven gedurende 50-60 minuten.

– Oven (gepeld) – Heb je reeds gepelde knoflook? Wikkel de knoflooktenen in aluminium folie en rooster gedurende 45-60 minuten.

– Fornuis – Gebruik een gietijzeren pan of schaal, hierdoor hoef je niet eerst de oven voor te verwarmen en scheelt je een berg aan tijd. Dit duurt ongeveer 30-40 minuten.

Grill – Rooster je knoflook in een grillpan, en dan het liefst nog in het schilletje, zonder olie of andere vetstof. Hierdoor krijg je een heerlijke rook-achtige smaak. Laat de teentjes of de hele bol 30 minuutjes op grill liggen. Wanneer het velletje donker begint te kleuren weet je dat je goed zit.

– Magnetron – In de magnetron stoom je eigenlijk de knoflook in plaats van roosteren waardoor de smaak iets anders wordt. Lekker is het zeker en het scheelt je zeeën aan tijd. Klik hier om te lezen hoe het moet.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.