Redactie
Redactie Inspiratie 6 mei 2013
Leestijd: 1 minuut

Jamie Oliver moest vrijgezel lijken: “BBC hield mijn vrouw weg van de cameralens”

De producers van de eerste televisie-serie van Jamie Oliver, The Naked Chef, eind jaren negentig, hielden bewust Jamie’s vriendin Jools weg van de camera. Dat vertelt de beroemde tv-chef nu in een interview.

De serie werd destijds opgenomen in het Londense twee-kamer-appartement in Old Street van de toen 22-jarige Jamie. Op dat moment had hij al een relatie met het model Jools Oliver en woonde zij zelfs bij hem in huis. Toch wilde de televisieproducenten absoluut niet dat zij in beeld kwam. De reden? De aantrekkelijke Jamie moest vrijgezel lijken voor de (voornamelijk vrouwelijke) kijkers.

The good old BBC didn’t want Jools. There were some very talented 40-year-old female executives who said ‘he’s single’, so Jools basically didn’t exist in series one.

Volgens Jamie was Jools er niet blij mee, maar durfde hij toch niet tegen het verzoek in te gaan – bang om problemen te veroorzaken of een slechte reputatie te krijgen. “While filming was going on, she was kept away in the bedroom. Clearly it wasn’t normal, but at that age you don’t want to be the kid who had an opportunity and ended up being a brat. It probably annoyed her a bit, but it was a very odd time.”

Later dook Jools wel op voor de lens. “The situation calmed down, even though I continued to act like a cheeky chappy.”

Culy ging even op onderzoek uit, en vond de zesde aflevering van de eerste serie van The Naked Chef. De titel? “Girlfriend”. In deze aflevering gaat Jamie voor Jools koken. Sneller dan Jamie in het interview zegt, maar soit. Hier online terug te zien.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.