Redactie
Redactie Culinair nieuws 24 apr 2014
Leestijd: 1 minuut

IKEA zet vegetarische gehaktballetjes op het menu

De Zweedse gehaktballetjes zijn al jaren traditie voor mening IKEA-bezoeker en worden gemaakt van rund- en varkensvlees. Maar, binnenkort zal daar verandering in komen en verschijnt er een vegetarische variant op het menu. 

Jaarlijks worden ongeveer 150 miljoen van de signature balletjes verkocht, en laat dit nu het gerecht zijn dat de grootste ecologische voetafdruk achterlaat. Om deze reden besloot de Scandinavische meubelzaak twee nieuwe soorten op de markt te brengen, waaronder een vegetarische en eentje gemaakt van kip.

Schrik niet, de welbekende balletjes blijven bestaan, er komen alleen twee nieuwe soorten bij. Vanaf wanneer deze zullen worden verkocht is helaas nog niet bekend.

Bron: Flickr

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.