Redactie
Redactie Culinair nieuws 12 jun 2015
Leestijd: 1 minuut

Hoera: Yvette van Boven krijgt eigen kookprogramma op NPO2

Koken met Van Boven is het nieuwe kookprogramma van de VPRO met niemand minder dan… Yvette van Boven. We kunnen niet wachten!

In Koken met Van Boven trekt Yvette er iedere aflevering op uit om haar ingrediënten op te halen bij de boer, imker of tuinder en komt ze terug in haar keuken met ambachtelijke en biologische lekkernijen. Daarnaast plukt ze van alles wat de natuur bij haar in de buurt op dat moment biedt.

Want zowel binnen als buiten de stad is van alles te vinden dat eetbaar is, gratis en voor niets. Bijvoorbeeld groene asperges; die groeien gewoon in de Hollandse duinen. Yvette laat zien waar je ze kunt vinden. Of ‘Tuinmansverdriet’, beter bekend als het onuitroeibare onkruid zevenblad. Daar kan je een heerlijke pesto mee maken.

Duurzaam koken kan natuurlijk ook met ingrediënten uit je eigen buurtsuper. Zo maakt Yvette van afgeprijsde bosbessen en aardbeien een heerlijke, spectaculaire oude bessentaart.

Tijdens het koken geeft Yvette handige tips & tricks voor in de keuken. Ze is grenzeloos als het erop aankomt een rookoven in twee minuten in elkaar te zetten of zelf ginger ale te maken met honing of een likeur van melk.

Maar zij schrikt er ook niet van terug om bokvlees of het plaagdier gans op het menu te zetten. Overtollig vlees dat in Nederland nauwelijks gegeten wordt. Eeuwig zonde volgens Yvette, want het is biologisch, heel gezond en bovenal hartstikke lekker.

Aan het eind van elke aflevering ontvangt Yvette de leverancier van een van de ingrediënten waarmee ze gekookt heeft, met wie ze haar altijd verrassende en smakelijke gerechten proeft.

Koken met Van Boven heeft 10 afleveringen en is van 17 t/m 21 en van 24 t/m 28 augustus te zien om 19.25 uur op NPO 2.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.