Redactie
Redactie Inspiratie 14 okt 2011
Leestijd: 1 minuut

Hoe snijd je een ui (zonder te huilen)?

Iedereen die ook maar één ui in zijn leven gesneden heeft kent probleem: huilen! Gelukkig zijn het geen tranen van verdriet, maar vervelend is het wel. Hoe snijd je een ui zonder te huilen? Wij leggen het je graag even uit…

– Waarom het werkt weten we niet, maar als je tijdens het snijden een stuk brood in je mond hebt (waarvan een deel eruit hangt), worden de tranen je bespaard. Het ziet misschien een beetje gek uit en comfortabel is anders, maar it’s worth the try. 

– Zet de kraan aan. Hoewel het niet de meest ecologisch verantwoorde tip is, gebruiken wij deze het meest. Zet tijdens het snijden de kraan open en je zult er geen last meer van hebben.

– Zorg dat de ui koud is. Als je hem eerst een kwartiertje in de koelkast legt, wordt een bepaald enzym in de ui verminderd, die juist zorgt voor het ‘huil-effect’.

– Laat de wortel van de ui er zo lang mogelijk aan zitten. Als je die er direct afsnijdt, begin je ook direct te huilen.

– Breng warmte bij het snijden. Als je een kaars laat branden in de buurt van de snijplank, werkt dit supergoed.

– Adem diep in en uit via je mond. Dat helpt echt ;-)

 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.