Culy
Culy Inspiratie 2 september 2012

Hoe eet je sushi: deze sushi-meester doet het voor

Sushi is heerlijk, maar ‘wij Europeanen’ eten het toch vaak fout. En etiquette is Japan super belangrijk…. Maar hoe eet je sushi dan eigenlijk ‘zoals het hoort’?

Eerder schreven we op Culy.nl al over de echte sushi etiquette. In dit artikel laten we de tips én do’s & don’ts zien van 2-Michelin-sterren sushichef Koji Sawada uit Tokio.

Sushi1-1200 (1)

de meester

Stap 1: sushi pakken

Step1-1200

1. Pak de sushi voorzichtig, zonder te knijpen.

Step2-1200

2. Rol hem op z’n kant

Step3-1200

3. Draai hem een beetje ondersteboven.

Step4-1200

4. Dip licht in sojasaus.

Step5-1200

5. Leg het hele stuk in de mond, met de vis naar beneden, zodat de textuur en delicate smaak van de in soja-ondergedompelde vis als eerste in aanraking komt met de tong.

Stap 2: wasabi

Japanners gebruiken nooit teveel wasabi. Meestal krijg je er niet eens wasabi los bij, omdat de chef al gebruikt en je op hem moet vertrouwen ‘dat het goed is’. Om extra wasabi vragen is eigenlijk een belediging van de sushikok.

Stap 3: stokjes

Veel Japanners gebruiken geen stokjes, maar hun handen voor sushi (zoals hierboven). Echter vinden ze wel dat je echt getraind moet zijn, en schoon moet zijn, om dit te ‘mogen’. Omdat ze vinden dat de vis eerst je tong moet raken (zoals beschreven bij stap 1), vinden ze stokjes ook lastig: hiermee gaat dit minder goed.

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Hoe eet je sushi: deze sushi-meester doet het voor
Sluiten