Culy
Culy Inspiratie 7 jul 2014

Het geheim van het merguez worstje

Het merguez worstje is een heerlijk pittig worstje uit de Noord-Afrikaanse keuken. Wij zijn er dol op, maar wat maakt hem nou zo lekker? Wat zit er allemaal in? En kun je hem ook zelf maken?

Merguez worstjes (en dus niet merquez met een q, zoals we vaak op menukaarten zien) worden gemaakt van rund-, lams- of schapenvlees. In Nederland kun je tegenwoordig ook exemplaren kopen die van kip gemaakt zijn, maar dat is niet het oorspronkelijke recept. Dit vlees wordt vervolgens gekruid met harissa, komijn, paprikapoeder, knoflook, koriander, venkelzaad, cayennepeper en kaneel. En dan is het ‘t lekkerst als je de worstjes bakt op de barbecue of op de grill.

Merguez worstjes groot
Bron: Flickr

Dit lekkere worstje is gelukkig goed verkrijgbaar in Nederland; de beste koop je bij een Islamitische slager. Maar heb je zin in een uitdaging, dan kun je de worstjes ook zelf maken! Op Marché du Pre zagen we het perfecte recept. In het recept staat dat je een speciale worstenmaker moet gebruiken, maar je kunt ook het gehaktmengsel tot worstjes rollen en ze op die manier bakken.

Het is het allerlekkerste om deze worstjes samen met wat stokbrood, flatbread, pitabrood of couscous te eten. Smakelijk!

Merguez wrostjes broodjes
Bron: Flickr

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Het geheim van het merguez worstje
Sluiten