Redactie
Redactie Inspiratie 20 okt 2014
Leestijd: 7 minuten

Het eetdagboek van… Sesanne van Thelionkitchen.com

Het is weer tijd voor een nieuwe aflevering van het Eetdagboek, met dit keer de culinaire belevingen van Sesanne van Thelionkitchen.com. Wat een heerlijkheden!

Sesanne: “Het zijn één van de dingen die ik graag van een ander lees: eetdagboeken. Ik ben eigenlijk altijd heel erg nieuwsgierig wat de ander allemaal in zijn of haar mondje propt per dag. Toen het aan mij werd gevraagd voor Culy moest ik, net zoals alle anderen die mij voor zijn gegaan, even slikken.

Best confronterend namelijk, dat opeens iedereen weet wat jij verorberd in zo’n week. Het grappige vond ik dat je jezelf wijsmaakt dat dit echt niet een normale week qua eten is. Ahum, wat een onzin het leven van een foodblogger zit nou eenmaal raar in elkaar. En weet je wat: I love it! Ik houd nou eenmaal ontzettend veel van eten en so be it…”

Maandag

Ziek. Mmm, leuk begin van je eetdagboek, denk ik meteen. Ik race naar één van mijn favoriete juicebars, de Vitaminboost op de Amsterdamse Kinkerstraat. Ik neem een C-Splash: deze bom aan vitaminen moet werken.

Tijdens de lunch doe ik een poging om een ei te pocheren (nummer één lukt half, nummer twee totaal niet) en eet het ene ei op een speltboterham met avocado en tomaat. Daarbij drink een latte met sojamelk en een groot glas spa rood. Ik eet bijna nooit zoetigheid, maar omdat ik ziek ben gun ik mezelf twee Chonelly’s. En na het zoet moet ik altijd iets zouts, dus een handje paprikafrietjes erachteraan.

Vandaag maak ik een recept van Jamie Oliver en geef daar een twist van The Lion Kitchen aan. Op de bank eten Thole (vriendlief) en ik deze fajitas met onder andere crème fraîche, salsa en romaine sla.

Oh ja, ik ben ziek dus neem ook nog een Ferrero Rocher bij mijn slaapthee van Yogi Tea. De hele dag door drink ik mijn eigengemaakte “detoxwater”, zo noem ik het in ieder geval, en grote glazen met spa rood en citroen.

Dinsdag

Nog half grieperig sleep ik mezelf naar een ontbijt met mede foodbloggers bij Omelegg. Onder het genot van een soja latte met een spaatje erbij testen we allerlei eiergerechten. Vervolgens ga ik door naar de Albert Cuypmarkt. Op markt proef ik ‘verplicht’ wat stukjes kip bij de kippenboer en haal eten voor vanavond.

Na de markt fiets ik door naar de jongens van Koken met Aanbiedingen waar ik elke week een recept voor hen bedenk. Deze week is het veldsla met geroosterde spruitjes en een blauwekaasdressing geworden. Uiteraard moet ik de sla ook even proeven!

Thuis maak ik verse thee met munt, citroen, limoen, gember & honing. Dit is zo lekker dat ik er nog drie glazen van drink. Daarnaast maak ik een groen monster van spinazie, wortel, appel, peer, komkommer & amandelmelk. Aan het einde van de dag word ik toch weer hongerig en bouw ik een ‘leftover’ wrap met Parmezaanse kaas, homemade zoetzuur, paprika, romaine sla en kipfilet. Daarbij snack ik een handje wortelen en het restantje paprikafrietjes, want dan is het zakje gelijk leeg.

’s Avonds maak ik een sla met courgetterolletjes met geitenkaas. De tartaartjes van Thole zagen er zo goed uit dat ik er eentje van hem pik. Op de bank drink ik weer een flinke kop slaapthee en eet de laatste stukjes van de witte chocolade met boterbabbelaars. Fijn om zo alle restjes op te ruimen… De hele dag door drink ik wederom veel spa rood en mijn detoxwater.

Woensdag

Vroeg uit de veren, want mijn sportklasje bij Bodytime begint om 7:00 uur. Klinkt vroeg, maar ik vind het heerlijk en dan ben je er meteen vanaf. Thuis neem ik wederom het groene monster samen met een latte. Ik drink weer lekker veel homemade thee. Het sporten maakt mij altijd hongerig, dus kook ik nog een eitje. Tijdens het boodschappen doen bij de kaasboer bestelt iemand voor mij in de rij een wit pistoletje peperpaté en dat ziet er zo lekker uit, dat ik die ook bestel. Ik heb immers gesport, dus er kan weer wat in, toch?

Naast mijn foodblog ontwikkel ik ook recepten voor bepaalde producten; vandaag maak ik in opdracht een risotto met saffraan en veel Parmezaanse kaas. Gelukkig komt mijn vriendinnetje Sabine even buurten en prikt ze een vorkje mee. Daarna kruip ik achter mijn laptop en werk alle mails weg en schrijf een aantal posts voor mijn blog. Ondertussen zit ik weer aan mijn detoxwater, spa rood en een handje wortelen.

’s Avonds ga ik naar de Vitaminboost waar ik samen met Ianna van Beginspiration het event Blogger2Meet organiseer, met deze keer het thema Healthy. Ik drink twee sapjes en maak een detoxsla. Thuis heb ik zin in een glas wijn; die heb ik ook wel verdiend na deze drukke dag.

Donderdag

De ochtend begint met wederom een sapje en een kop thee. Daarna heb ik een afspraak in de stad en drink, het zal ook niet anders, een latte plus het koekje dat erbij ligt. Thuis weer even hard werken en lunch ik achter mijn laptop met een volkoren pitabroodje met sambal, kip, English bacon (yum!), tomaat en rucola.

Daarna weer snel aan de slag met koken. Ik maak een Iraans stoofpotje met gedroogde limoen en kippendijen. Kelly van Goodfoodlove komt even langs en we proeven het stoofpotje onder het genot van een glas wijn of twee. Het is immers ergens ter wereld al 17.00 uur…

Dan door naar een bloggers-evenement bij restaurant I-Dock. Ik drink teveel chardonnay en snoep wat van de verschillende borrelhappen die we krijgen. Als avondeten eet ik een bordje met erg lekkere gnocchi met een kaassaus. Thuis snaai ik nog wat chips, want de wijn heeft mij hongerig gemaakt.

Vrijdag

Auw, mijn hoofd! De zware chardonnay heeft zijn sporen achter gelaten en dit is geen fijn begin van de dag. Gelukkig is het vrijdag, of beter gezegd cheat day, want daar gaan we… Thuis begin ik nog rustig en drink een aantal koppen thee en maak een sapje. De box van FoodWeLove wordt bezorgd en ik werk nog net niet het hele zakje koekjes van Koeckebakkers weg. Erg lekker!

Vandaag lunch ik met vriendinnen; we hebben zin in club sandwiches van Mech. We delen (oh, wat is dat toch fijn) de eiersalade met truffel, kip avocado en rosbief met wasabimayo. Ik drink daarbij een Vitamin Well Defense. We lopen door naar Slagerij van Dam om alvast een bakje filet américain voor het weekend te scoren. Geen zaterdag zonder filet américain! We zien een saucijzenbroodje liggen en delen deze ook nog met z’n drietjes. Daarna een klein middagdutje en uitbuiken op de bank voordat de vrijmibo begint.

Nog steeds een beetje brakjes vertrek ik richting de Pijp om bij Frites uit Zuyd neer te strijken. De flessen wijn vliegen om de oren, evenals de frietjes, frikadellen, garnalen- en kaasbitterballen en kippendijen. Ik houd het niet lang vol en taai op tijd af richting mijn bed.

Zaterdag

Om 6:30 uur (slik) rijden we naar Den Haag om op ons petekind Valenthijn te passen. In de auto probeer ik de slaap uit mijn ogen te wrijven en eet ik mijn geliefde boterham met filet américain. Eenmaal aangekomen in Den Haag vergeten we door het pretbekkie van de kleine meteen onze moeheid en zijn we ouders voor de rest van het weekend.

We spelen spelletjes tot we een ons wegen en wandelen naar de kinderboerderij. Op de weg terug eten we frietjes. Na het middagdutje van Valenthijn vertrekken we als een echte familie met kind en hond richting het strand.

We strijken neer bij Patagonia in Scheveningen en terwijl het mannetje in het zand speelt drinken wij een glas witte wijn. We delen een broodje met biefstuk en een broodje met kippendijen en gepocheerd ei. Eenmaal thuis is Valenthijn uitgeteld. Als hij lekker ligt te slapen snacken wij nog een aantal borrelhappen en vallen uiteindelijk op de bank in slaap.

Zondag

Wakker worden met een latte en terug naar Amsterdam. Thuis ontbijt ik met het restje filet. Vandaag vieren we de verjaardag van mijn broertje Wouter bij Café Lennep, we en delen een stokbroodje buffelmozzarella en broodje met gerookte rib-eye. Verder drink ik zoals gewoonlijk weer veel spa rood en neem een kopje takkenthee, oftewel muntthee.

Nog steeds een beetje moe van de afgelopen dagen ga ik languit op de bank liggen met de serie Pretty Little Liars. Ik snack wat nootjes en een handje wortelen.

’s Avonds eten een we een half gegrild kippetje van slagerij van Dam en daarbij maak ik wat homemade chili-frietjes en sla. Ik sluit de week af met een laatste Ferrero Rocher, zodat ook dat bakje eindelijk leeg is. Opgeruimd staat netjes!

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.