Redactie
Redactie Inspiratie 2 jun 2014
Leestijd: 5 minuten

Het eetdagboek van… Ellen van MadeByEllen.com

Een nieuwe rubriek op Culy: “Het eetdagboek van”. Met vandaag: Ellen van MadeByEllen.com.

“Natuurlijk wil ik wel voor een weekje een eetdagboek bij houden, leuk! Op het moment dat ik dit zei voelde ik al dit ik dit best spannend vond. Alles bijhouden. Werkelijk alles?! Het grappige is dat ik de eerste dag meer nadacht over wat er allemaal in mijn mond ging (“een stukje rabarber cheesecake op maandag?”), maar al heel snel werd het bijhouden en opschrijven van het eten iets heel gewoons.”

Maandag

Voor het hele gezin een bakje zelfgemaakte granola met yoghurt en vers fruit, en een kopje venkelthee bij. Daarna nog twee grote glazen water voor mij. Aan de slag: mail beantwoorden en social media bijwerken. Voor mij een fijn koffie moment! Uiteindelijk zijn het twee cappuccino’s geworden en drie glazen water.

Ik maak vandaag een lunch met restjes van het weekend. In dit geval plakjes rauwe ham, gegrilde aubergine, courgette en een klein stukje mozzarella met tomaat en pesto. Na de lunch een nieuw recept uitgewerkt en tussendoor nog vier à vijf glazen water gedronken.

‘s Middags de kids uit school gehaald en samen een kop thee gedronken. Daarbij het laatste stukje rabarber cheesecake van de dag ervoor met z’n drietjes gedeeld. Heel vervelend! De kinderen mogen het eten voor vanavond bedenken. Het wordt een van hun favorieten: cannelloni met spinazie en ricotta.

‘s Avonds nadat de kinderen in bed liggen ga ik fietsen met een vriendinnetje. Onderweg gaan we ergens iets drinken en delen we een flesje met een natuurlijk energy drankje en drink ik er vier glazen water bij. Eenmaal thuis op de bank nog een kop thee en een stukje 73% chocolade.

Dinsdag

Vandaag als ontbijt wederom een bakje granola, yoghurt en vers fruit met daarbij een kopje venkelthee. Vandaag brengt manlief de kids naar school zodat ik op tijd bij mijn afspraak kan zijn. Tussendoor een cappuccino en een paar glazen water.

Eenmaal thuis maak ik een tonijnsalade met onder andere sperziebonen, avocado en eieren. Deze is zo lekker dat ik het recept voor deze salade binnenkort op mijn blog plaats. Vervolgens duik ik achter de computer met een karaf water. Tussendoor twee crackertjes met harde geitenkaas en een cappuccino.

‘s Avonds stoom ik zalm op Aziatische wijze met broccoli, deze is ook echt favoriet bij de kids. Zij eten er ook een beetje rijst bij. Nadat de kinderen in bed liggen nog even achter de computer aan het werk. Ik drink hierbij een kopje thee en eet een handje granola.

Woensdag

We beginnen de dag met mijn favo havermout ontbijt. Hier zit van alles in, zoals vers fruit, noten, kokosrasp en zaden. Ik drink hierbij een kopje venkelthee. Tussendoor een kop koffie.

Voor de lunch maak ik twee bruine boterhammen met pesto en plakjes geitenkaas. Hier komt een kleine salade bij. De kids gaan na de lunch bij vriendjes spelen, dit geeft mij de mogelijkheid om nog even te werken.

Ik heb nog rijst over van de avond ervoor. Ik maak hiermee een nasi met kip, ei, rode paprika, courgette en bloemkool. Zo, nu zijn alle restjes groente op en kan ik morgen weer verse producten op de markt kopen! Manlief heeft een stuk chocolade meegenomen en ik kan het niet laten om daar ook van te snoepen terwijl ik naar Masterchef kijk. Ze zeggen niet voor niets: zien eten doet eten…

Donderdag

De kinderen eten een boterham voor het ontbijt en ik begin m’n dag met een bakje kwark, granola, stukjes peer en banaan. Daarna heb ik een afspraak en drink ik twee cappuccino’s en twee glazen water.

Eenmaal thuis gekomen maak ik een omelet met kastanjechampions, verse rozemarijn en kaas. Daarbij een beetje rucola sla. Omdat ik ‘s avonds naar de opening van Taste ga houd ik het bewust licht en daarom koolhydraatvrij.

‘s Avond bij het foodfestival Taste proef ik allerlei lekkere hapjes, zoals coquille met zwarte bonen, dry aged côte de boeuf en buikspek. Ik drink een cocktail en een glas witte wijn. Ik dacht er eventjes naar toe te gaan, maar uiteindelijk bijna tot het einde gebleven. Het was dus een gezellig feestje!

Vrijdag

Voor het ontbijt eet ik een bakje met yoghurt, banaan, peer en noten. Ik drink hier wederom een venkelthee bij. Tussendoor geniet ik van twee cappuccino’s en voldoende water.

‘s Middags drink ik samen met de kids een kopje thee met een koekje erbij. Vlak daarna komt er een vriendje van de oudste om te blijven logeren. Manlief maakt voor het avondeten een hele snelle Made by Ellen pasta met tomaten en mozzarella zodat we op tijd kunnen eten.

Vandaag mogen de kinderen iets lekkers na het avondeten. Ik maak een gezond aardbeien toetje. The kids love it! Na het eten ga ik naar het finalefeestje van het tv-programma Bake my Day.

Zaterdag

Zaterdagochtend krijg ik van mijn zoon te horen dat ‘de gast altijd mag kiezen’. Ze willen graag allemaal pancakes voor het ontbijt. Tja, een lastige keuze dus. Daarom maak ik pancakes van speltbloem en karnemelk. Voor de liefhebber roer ik er blauwe bessen door.

Omdat ik twee keer per week een ‘vette’ vis probeer te eten maak ik een makreelsalade met veldsla. Daarbij eet ik een klein stukje brood.

Het is vandaag echt een prachtige dag met heel veel zon. We besluiten daarom de barbecue aan te steken. We grillen hierop een zalmforel, merquezworstjes, groentepakketjes en verse maiskolven. We drinken er een paar glaasjes roze bij. Het ultieme vakantiegevoel!

Zondag

Vandaag slaap ik een beetje uit en is manlief al vroeg met de kids op en maakt hij een heerlijk ontbijtje. Een geroosterde boterham met daarop plakje kaas en een gekookt eitje. Thee erbij. Natuurlijk blijven we weer veel te lang gezellig aan tafel zitten, waardoor ik bijna te laat ben voor mijn afspraak.

Vandaag heb ik afgesproken voor de Worldwide Instameet (Instagram) Amsterdam tour. Ik ging er eigenlijk vanuit dat een lunch onderdeel van de tour zou zijn, maar dit was niet het geval. Heb daarom op een Sultana van een vriendinnetje geleefd.

‘s Avonds bij diezelfde vriendin in Amsterdam toastjes en een heerlijke vegetarische voorjaarsspaghetti gegeten. Eenmaal thuis nog even een kopje thee. Ik bedenk me opeens dat ik afgelopen vrijdag bij Bake my Day een stukje nougat van Hidde de Brabander meegekregen had. Tijd om deze nougat met koffie te proeven. Tja, dan moet Hidde ook maar niet van die lekkere nougat maken..!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.