Het eetdagboek van… Anne-Ruth van Kookmeisje.nl

Culy 13 okt 2014 Inspiratie

Het is weer tijd voor een nieuwe aflevering van het Eetdagboek, met dit keer de culinaire belevingen van Anne-Ruth van Kookmeisje.nl

Anne-Ruth: “Al sinds ik klein ben vraag ik me af wat anderen mensen allemaal eten. Ik ben hier altijd nieuwsgierig naar geweest en vind het lezen van eetdagboeken dan ook erg interessant. Hoe leuk dat ik voor Culy nu zelf mijn eetdagboek moest bijhouden. Ik werk parttime als salesmedewerker bij kookschool Keizer Culinair en daarnaast werk ik voor mijn kookblog in de vorm van recepten ontwikkelen, koken, fotograferen van de recepten en blogposts uitwerken.

Ik probeer doordeweeks zo gezond mogelijk te eten en in het weekend mag ik van mezelf genieten. Elke dag begin ik de dag met een glas warm water met een half uitgeperste citroen en drink ik ongeveer twee liter water. Ik drink heel weinig koffie, meestal alleen als ik ergens ben waar ze echt lekkere cappuccino hebben.”

2 jaar 1

Maandag

Als ontbijt eet ik zelfgemaakte granola met vanilleyoghurt en frambozen. Op kantoor neem ik een kopje thee en ga daarna snel aan de slag. Rond 11.00 uur krijg ik trek en eet ik een kiwi.

Op maandag lunchen we altijd met een salade op kantoor die ik altijd klaarmaak. Dit keer maak ik een salade met verse vijgen, blauwe kaas en geroosterde walnoten. Daarbij eet ik wat bruin stokbrood.

Door het lekkere weer heeft mijn vriend ’s avonds zin om te bbq-en. Ik eet één hamburger, één lamsspies, wat salade caprese en focaccia met rozemarijn. Daarbij drink ik twee glazen rosé.

Dinsdag

Ik begin de dag met een smoothie van amandelmelk, banaan, aardbeien en vanille. Op kantoor neem ik altijd een paar koppen thee op een dag. Na mijn afspraak met een klant neem ik een kiwi.

Als lunch halen we heerlijk brood van het Vlaams Broodhuys met een zoutkorst en beleg van worstenmakerij Koopman op de Elandsgracht. Ik eet één boterham met versgemaakte eiersalade, één boterham met boerenkaas en één boterham met kipgrillworst.

Mijn vriend en ik zijn altijd gek op pitabroodjes en verzinnen er de meest lekkere dingen mee. Dit keer eten we als avondeten volkoren pitabroodjes met falafel, avocado, sla en tomaat. Daarbij maak ik zelfgemaakte knoflooksaus en een sausje van ketchup en sambal. Ik eet twee pitabroodjes. Later op de avond snoep ik nog een stukje pure chocolade.

dinsdag 2

Woensdag

Weer ontbijt ik met granola, dit keer met sojayoghurt en blauwe bessen. Ik werk vandaag maar een halve ochtend en heb veel werk te doen. Na het salesoverleg met mijn collega’s vertrek ik voor een evenement van HEMA.

In de bus lunch ik snel met een salade die ik ’s ochtends thuis al heb gemaakt: kikkererwtensalade met feta van mijn blog. Bij het evenement eet ik uiteraard een tompouce van de Hema en drink ik een flesje cola light.

Als avondeten maak ik een heerlijke bonotti (een risotto, maar dan met cannellinibonen) met spinazie, oesterzwammen en mascarpone van The Green Kitchen. Later neem ik nog een kop thee.

Donderdag

Ik ontbijt snel, want ik heb haast. Ik eet drie rijstwafels met vijgenjam. Tussendoor eet ik een kiwi.

Als lunch weer het brood met de zoutkorst belegd met rosbief en boerenkaas. Vers brood is altijd zo lekker, dus ik eet vier boterhammen.

Rond vier uur hebben mijn collega’s zin in taart. Mijn collega heeft gebakjes bij Arnold Cornelis gehaald en ik krijg een grote punt limoen-meringuetaart. ’s Avonds ben ik alleen thuis dus ik maak wat restjes op. Ik maak een bord salade met een gekookt eitje, avocado, cherrytomaten en wat groene salade.

Vrijdag

Normaal ben ik op vrijdag vrij, maar nu werk ik in de ochtend om mijn vrije woensdagmiddag van deze week in te halen. Voor werk ga ik met mijn collega ontbijten bij het Vlaams Broodhuys. We gaan voor een karamel- en kaneelbroodje en een cappuccino. Tussendoor drink ik weer veel water.

Als lunch halen we broodjes bal bij de worstenmakerij. Ik eet een volkoren pistolet met een bal gehakt en mayonaise. Als ik in de middag thuis kom van werk, ga ik boodschappen doen op de boerenmarkt. Ik kook vanavond wat uitgebreider zodat ik ook wat recepten voor op mijn blog kan gebruiken.

In de avond komt er een vriendinnetje eten die ik al heel lang niet heb gezien. We borrelen op ons dakterras met witte wijn en crostini’s. Ik maak twee soorten crostini’s met peer en blauwe kaas en met mozzarella, parmaham en artisjok. Als hoofdgerecht maak ik een bietenrisotto met geitenkaas en geroosterde walnoten. Bij de koffie eten we pure Tony’s Chocolonely chocolade.

Zaterdag

In het weekend probeer ik altijd wat uitgebreider te ontbijten. Ik maak pannenkoekjes van banaan en blauwe bessen. Tussendoor drink ik veel thee en werk ik aan mijn blog. Tussen de middag heb ik zin in een salade. Ik maak een salade met reuzebonen, gekleurde cherrytomaten, mozzarella en basilicum en fotografeer het ook voor op mijn blog.

’s Avonds gaan mijn vriend en ik bij mijn broer en zijn vriendin eten. Mijn ouders zijn er ook gezellig bij. We borrelen met witte wijn, een Brandt & Levie worstje, kaasjes van Kef en olijven. Meestal proberen we bij mij in de familie met dit soort etentjes wel uit te pakken. Mijn broer en zijn vriendin hebben heerlijk gekookt.

Vooraf krijgen we een tartaar van komkommer, tomaat en watermeloen met een gebakken gamba en koriandermayonaise. Als tussengerecht krijgen we eigengemaakte bietenravioli met een vulling van radicchio en Taleggio kaas en salie-botersaus. Als hoofdgerecht eten we in de oven gegaard lamsbout in balsamico. Daarbij drink ik rode wijn. Bij de koffie krijgen we heerlijke friandises van Pompadour.

Zondag

Mijn blog bestaat binnenkort twee jaar en ter ere daarvan hou ik vandaag een breakfast party voor een paar vriendinnen. Ik maak een pannenkoekentaart met rood fruit, een ontbijttrifle met granola, vijgen en granaatappelpitjes, eieren caprese en een smoothie van banaan, aardbei en vanille (klik hier voor de recepten). Ik eet van alle gerechten wat en we genieten ook nog van heerlijke macarons. Daarbij drink ik twee kopjes thee.

Later op de middag neem ik wat aardbeien. ’s Avonds gaan we bij mijn schoonmoeder eten. We borrelen in de tuin met wat toastjes. Ze heeft heerlijke coq au vin blanc gemaakt. We eten het gerecht met rijst en stokbrood. Als toetje krijgen we zelfgemaakte appelcrumble met slagroomijs.

Reageer op artikel:
Het eetdagboek van… Anne-Ruth van Kookmeisje.nl
Sluiten