Redactie
Redactie Inspiratie 20 aug 2014
Leestijd: 1 minuut

Handig: zo lang kun je smaakmakers in je koelkast bewaren

Potjes mayonaise, flesjes Tabasco en Worcestershiresaus, sojasaus, ketchup… hoe lang kun je al die smaakmakers eigenlijk in je koelkast bewaren?

Met dank aan Still Tasty

De tijdsduur in onderstaand overzicht gelden voor gekochte (dus niet zelfgemaakte) potjes en flesjes, en gaan om hoe lang je reeds geopende exemplaren kunt bewaren:

Ahornsiroop: 1 jaar
Ansjovis in blik: 1-2 maanden
Augurken: 1 jaar
BBQ-saus: 4 maanden
Hete saus zoals Tabasco: 5 jaar
Jam: 1 jaar
Kappertjes (in zout water): 1 jaar
Ketchup: 6 maanden
Mayonaise: 2-3 maanden na de TGT-datum te gebruiken tot
Mosterd: 1 jaar
Olijven in een pot: 1 jaar
Olijven van een delicatessenwinkel of van de markt: 2-3 maanden
Pesto gekoeld gekocht: 3-4 dagen
Pesto ongekoeld gekocht: 3-4 weken
Relish: 1 jaar
Saladedressing: 6 maanden
Salsa gekoeld gekocht: 5-7 dagen
Salsa ongekoeld gekocht: 1 maand
Sojasaus: 2 jaar
Worcestershiresaus: 2 jaar

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.