Redactie
Redactie Inspiratie 26 okt 2012
Leestijd: 2 minuten

Handig: je kunt je cupcakebeslag invriezen

Op TheKitchn stuitten we op dit handige idee: je kunt niet alleen koekjesdeeg, maar ook je kunt je cupcakebeslag invriezen.

Zoals je misschien niet zou vermoeden gaat de smaak alles behalve verloren! Het is de ideale manier om altijd een voorraad van je favoriete beslag te hebben en zo kan je in een mum van tijd wanneer dan ook de lekkerste desserts maken.

Culy zet 3 manieren om je cupcakebeslag in te vriezen op een rijtje. Pas wel op als je ingrediënten als bakpoeder gebruikt in combinatie met zwaardere ingrediënten als stukjes gember of chocolade, tijdens het vriezen zal het beslag z’n luchtigheid verliezen. In dat geval kan je ervoor kiezen de zwaardere ingrediënten later nog toe te voegen.

1. Vries het beslag in hun vorm in

Vul een muffinvorm met het beslag. Bedek de vorm goed en stevig met plastic folie en vries het in. Wanneer het beslag bevroren is, haal je ze uit de vorm en leg je ze in een druk-en-sluitzakje. Let hierbij op dat je zoveel mogelijk lucht laat ontsnappen voordat je het zakje dicht doet.

Als je de cupcakes gaat bakken kan je ervoor kiezen om het beslag eerst te laten ontdooien, of om ze 5-7 minuten langer te bakken. Vergeet ze niet bij het ontdooien weer terug in de vorm te doen!

2. Vries het beslag in zakjes in

Deze methode vergt iets meer werk maar is uiteindelijk wel het makkelijkst en neemt de minste ruimte in je vriezer in. Schep het beslag in druk-en-sluitzakjes en laat zoveel mogelijk lucht ontsnappen. Je kan er voor kiezen de hoeveelheid van een standaard aantal muffins in het zakje te doen, zo weet je altijd dat je genoeg muffins hebt.

Wanneer je het beslag ontdooid hebt, knip je een puntje van het zakje af en spuit je zo het beslag in de vormpjes. Deze manier is ideaal wanneer je rainbow-cupcakes maakt, vries de verschillende kleuren apart in en je kan anytime heel gemakkelijk de verschillende kleuren beslag gebruiken.

3. Vries het beslag in papieren vormpjes in

Dit is weliswaar niet de fijnste manier, maar wel de handigste als je grote hoeveelheden cupcakes wilt invriezen. Bedek een grote muffintray met papierenvormpjes en vul ze met het beslag. Bedek ze goed met plastic folie en wanneer je ze wilt bakken kan je ze gelijk uit de vriezer in de oven zetten.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.