Redactie
Redactie Gadgets 10 mrt 2014
Leestijd: 1 minuut

Handig: deze app weet wanneer je koffie nodig hebt

Koffiedrinkers opgelet: de Jawbone Up Coffee app kan je leven veranderen. Althans, dat zeggen de makers. Deze app houdt namelijk bij wanneer je cafeïne-niveau laag is én hoeveel een extra kop je slaapritme zal beïnvloeden.

Deze nieuwe app claimt het effect dat cafeïne op je lichaam heeft bij te kunnen houden. Het systeem schijnt je exact te kunnen vertellen wanneer je de koffie (of andere cafeïne-houdende dranken) moet laten staan. Je voert de drank (energy-drink, thee, koffie, cola) in de app in en je ziet vanaf het moment dat je opstaat totdat je gaat slapen wat voor effect de cafeïne op je heeft.

De makers van de app hebben er een hele studie van gemaakt. Ze hebben mensen die de app gebruiken tegenover mensen die de app niet gebruiken gezet. En wat blijkt? De gebruikers van de app hebben een betere nachtrust; en dat heeft een positief effect op hoe zij overdag functioneren. Het doel is ook om mensen te laten realiseren dat een goede nachtrust heel belangrijk is.

De app werkt samen met de Jawbone UP, een armband die onder andere je slaapritme en bewegingspatroon bijhoudt. Hij is vanaf nu gratis te downloaden voor iOS via de App Store. Je kunt de app ook zonder de armband gebruiken, maar de resultaten zijn dan minder persoonlijk op jou aangepast.

Wat denk jij: handig of een beetje onnodig?


Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.