Redactie
Redactie Inspiratie 6 mei 2012
Leestijd: 1 minuut

Kweek je eigen selderij in de vensterbank

De restjes van je bleekselderij (die je normaal gesproken weggooit), kan je ook hergebruiken en een eigen plantje selderij mee laten groeien, en natuurlijk daarna te gebruiken in lekkere gerechten. Hier zie je hoe makkelijk het is.

Snijd het onderste stukje van de bleekselderij af en zet dit rechtop in een klein schaaltje met lauwwarm water, ongeveer een week lang. Ververs het water om de paar dagen. In de loop van de week drogen de buitenste bladeren van de selderijwortel uit, maar als het goed is zijn de gele blaadjes die in de kern van de selderij zitten, groener geworden een een stukje gegroeid.

Plant het stukje wortel na 7 dagen in een bakje met potgrond. Zet het plantje in de vensterbank, maar niet in de volle zon. Geef het om de andere dag water door de grond wat nat te maken, en zodra het plantje boven de grond steekt, kan je het ook een beetje water geven door met een plantenspuit de bladeren nat te maken. Als het goed is heb je na een week al een redelijk groot plantje. Pot de selderij eventueel over in een grote pot wanneer het plantje te groot wordt.

Wat nog leuker is, is om de wortel in een leuk blikje te platen. Zo ziet het er ook nog eens leuk uit, en ben je nog beter bezig met de recycle tour! Maak wel enkele gaatjes met behulp van een schroevendraaier in de onderkant van het blikje, en zet het dan op een schoteltje.

Regrowing Celery TutorialRegrow CeleryPlanting CeleryPlanting Celery IndoorsHow to plant celery indoorsHow to grow celery in containersRecycled Tin Planter

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.