Redactie
Redactie Budgetrecepten 4 jan 2014
Leestijd: 2 minuten

Goedkoop uit eten, maar wél culy: 10 tips om te besparen in restaurants

Goedkoop uit eten gaan is niet altijd even makkelijk. Wij culy’s zijn dol op dineren in restaurants, maar niet elke portemonnee laat het toe om regelmatig buiten de deur te eten. Wil je toch ergens een vorkje prikken en géén ‘au, au!’ vanuit je handtas of broekzak horen, dan hebben wij 10 tips om te besparen in restaurants – zonder in te boeten op kwaliteit.

1. Bestel geen voorgerecht, maar houd het bij een hoofdgerecht.

2. Bestel in plaats van een voorgerecht een mandje brood met lekkere boter of olijfolie.

IMG_5230

3. Bestel water in plaats van frisdrank. Kraanwater is tegenwoordig heel normaal om te vragen; ons kraanwater is niet voor niets het lekkerste ter wereld.

4. Ga voor twee voorgerechten in plaats van een voor- en een hoofdgerecht. Doet de Culy-redactie trouwens heel regelmatig: scheelt geld én vaak calorieën, want de voorgerechten zijn vaak wat lichter, én natuurlijk kleiner geportioneerd.

IMG_8742

5. Pas op voor dingen die worden aangeboden, maar die je eigenlijk zelf achteraf moet betalen. Veel restaurants pakken het slim aan door je een ‘glas champagne’ aan te bieden, die uiteindelijk voor 10 euro per glas op de rekening staat. Je kunt prima vragen “is het van het huis?” om zo ongemakkelijkheden achteraf te voorkomen.

6. Skip de koffie of thee achteraf. Die kun je thuis altijd nog lekker voor jezelf maken en op de bank opdrinken.

elbgold_kaffee

7. Check special offers op de sociale app Foursquare. Er wordt in Nederland nog niet extreem veel mee gewerkt, maar af en toe kom je een goede aanbieding tegen. Vooral in Amsterdam is de app populair. Zo krijg je als je Tea Bar op de Haarlemmerdijk liked een gratis zakje thee van 50 gram, of als je incheckt bij Beter & Leuk een gratis tweede drankje.

8. Websites als Groupon en VakantieVeilingen bieden nog altijd interessante arrangementen aan, en ook de DinerDeals van IENS kunnen erg leuk zijn. Lees wel goed de aanbiedingen door en pas op voor addertjes onder het gras: soms scheelt het helemaal niet zo veel met de gewone menuprijzen. Maar once in a while kom je een spectaculaire aanbieding tegen…!

IMG_5233

9. Veel restaurants hebben een happy hour: als je bijvoorbeeld voor 18.00 uur komt eten, is het menu aantrekkelijker geprijsd. Op de website HappyHourTable kun je deze deals trouwens handig in een overzichtje bekijken.

10. De website www.etenvooreentientje.nl verdient niet de schoonheidsprijs, maar het is wel een ideaal overzicht van goedkopere restaurants in Nederland.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.