Culy
Culy Inspiratie 8 april 2014

Genieten van bijzondere bieren én kazen in het Vlaamse Mechelen

Brussel, Antwerpen, Gent, Brugge… die Vlaamse steden kennen we als culinaire mekka’s. Maar how about Mechelen? Ook deze stad heeft op culinair vlak heel wat te bieden. Zo vinden we er een bijzondere bierbrouwerij én een kaasmaker, die ook nog eens succesvol samenwerken.

Brouwerij het Anker
Guido Gezellelaan 49

Het Anker is een stadsbrouwerij in Mechelen. Hier worden bijzondere bieren gebrouwen, zoals de Gouden Carolus, Anker-Bok, Anker Blond, Maneblusser en de Mechelse Reuzen. De brouwerij werd opgericht in 1873 en bij de brouwerij hoort ook een brasserie en een hotel.

In de brasserie kun je uiteraard de bieren broeven (op vat, op fles en van de tap) maar ook een bierdegustatie doen, met 3 of 5 verschillende bieren naar keuze. Het eten is hier echt Vlaams: garnalenkroketjes met gefrituurde peterselie, stoverij (met bier!), filet van Mechelse koekoek, en uiteraard Vlaamse frieten.

mechelen_BierBrouwerijHetAnker2007MechelseKoekoek_VisitFlanders_5712796054_3b16405e1f_o

Kaashandel Schockaert
Yzerenleen 28

In 1915 startte Louis Schockaert een kaaswinkeltje in Mechelen. Ondertussen zijn we bijna 100 jaar en een aantal generaties verder.

Omdat foodpairing met bier populair is dezer dagen bedacht brouwerij Het Anker samen met kaashandel Schockaert enkele verrassende combinaties van bieren en kazen. Zo verkoopt Schockaert ‘De Mecheleir’: een kaas die gewassen wordt met de Gouden Carolus Classic, een bier van Het Anker. Zo worden twee van de beste streekproducten met elkaar gecombineerd.

Vorig jaar kwam er nog een nieuwe brouwerskaas op de markt: in de Gouden Carolus Tripel-kaas wordt het bier in de wrongel vermengd. Een exclusief streekproduct met zeer veel smaak.

Tijdens het herfst- en winterseizoen organiseert deze kaasmaker elke tweede donderdag van de maand een degustatieavond. Een aanrader voor kaasliefhebbers!

gouden-carolus-krijgt-eigen-kaas-id3486340-620x400

Prikkelpakket
Al deze typische streekproducten vind je terug in de nieuwe uitgave van Toerisme Mechelen: Horen, zien & Mechelen, met daarin het Prikkelpakket. Met dit bonnenboekjes kun je bij zes typische Mechelse zaakjes je smaakpapillen verwennen. Zo kan je in Het Anker een biertje drinken of bij kaashandel Schockaert de Gouden Carolus Tripel proeven.

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Genieten van bijzondere bieren én kazen in het Vlaamse Mechelen
Sluiten