Redactie
Redactie Gadgets 29 jun 2013
Leestijd: 1 minuut

Vernieuwende Italiaanse recepten in Kookboek van Sardinië

Bij het zien van dit boek denk je wellicht: wéér een Italiaans kookboek? Snappen we, want dat dachten wij in eerste instantie ook. Toch is Kookboek van Sardinië anders; het geeft namelijk spannende, onontdekte recepten prijs van het sfeervolle en bijzondere eiland Sardinië. En dat smaakt naar meer!

Opvallend is dat hoewel er amper foto’s van het eiland in het boek staan, de sfeer in elke foto te proeven is. Naast prachtige foto’s vind je in het boek ook bijzondere schilderachtige illustraties. Auteur Giovanni Pilu is een geboren en getogen Sardijn die op dit moment in Australië woont. Daar bereidt hij met liefde de gerechten die hij kent uit zijn jeugd in zijn eigen restaurant Pilu at Freshwater.

Samen met kookboekauteur Roberta Muir ontwikkelde hij eenvoudige, authentieke recepten met als resultaat het Kookboek van Sardinië. Liefhebbers van Italië kunnen hun hart ophalen met alle heerlijke eilandgerechten vol vis, schaal-en schelpdieren, wild en kleurrijke groenten. Heerlijke comfort foods zoals broodsoep en Ciciones (dikke pastasoort) met saucijsjes worden afgewisseld met elegante desserts als amandelmeringues en zoete noga voor bij de koffie.

Het boek is ingedeeld op brood, pasta en rijst, groente, vis, vlees en gevogelte, ‘uit de vrije natuur’ (recepten met bijvoorbeeld Sardijnse kruiden en wilde vogels), gebak en nagerechten en kaas en dranken. Fijn zijn ook de basisrecepten achterin (tips om vers pastadeeg te maken!) en de basic kooktips. Een aanrader voor elke kookgek die verliefd is op Italië en in het bijzonder het sprookjesachtige eiland Sardinië.

Je koopt het 224-pagina’s tellende kookboek voor €24,95 bij de boekhandel en online bij bol.com.

Pilu_Day#1_0908110151Pilu_Day#1_0908110208
Pilu_Day#1_0908110116kookboek-sardinie-2kookboek-sardinie-4kookboeksardinie-1pasteitjes

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.