Redactie
Redactie Gadgets 29 okt 2013
Leestijd: 1 minuut

Nieuw Uitgeverij Snor-boek: De Borrelhapjeskalender

Uitgeverij Snor (bekend van het Taartenboek & Vis&Vega) heeft weer een nieuw boek: De Borrelhapjeskalender. Eigenlijk kun je het niet echt een boek noemen, want het is een traditionele kalender, maar uiteraard wél met het bekende Snor-sausje.

370 pagina’s. 366 recepten (ja, je krijgt er eentje extra cadeau) en een schitterende vormgeving. Net zo gek en grappig als we van Uitgeverij Snor gewend zijn: veel illustraties en grappige tekeningen, van de hand van Anya van de Wetering, die voor eerdere Snor-titels al prachtig illustreerde.

De recepten zijn zeer divers: van erg makkelijk (komkommersalade, witlofbladeren met eiersalade, dadels gevuld met kaas) tot ietsje moeilijker (kip yakitori, tarte flambée). Hapjes, maar ook een paar soepen en drankjes. Het motto van deze kalender? “Omdat iedere dag op een feestje uit mag lopen.”

Photo 28-10-13 14 09 27Photo 28-10-13 14 09 39

Wij vinden persoonlijk veel recepten wel érg simpel (blokjes kaas met chilipoeder en knoflook erop), en niet altijd even geslaagd (dadels vullen met smeerkaas met een plakje kiwi erop?!). Maar ach, de beste hapjes zijn simpel. Onze favoriet? De Zweedse dillechips, de rundergehaktpastei en de gebakken pastinaak met peren-walnootcompote. Die zijn top.

De kaft vinden we minder mooi dan de Soepkalender en de Toet- en Taartkalender, die eerder verschenen bij Uitgeverij Snor. Maar de illustraties en fotobewerkingen binnenin de kalender zijn fab as usual.

De borrelhapjeskalender kost € 18,50 en ligt nu in de boekwinkels. Bestel hem hier via Bol.com

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.