Redactie
Redactie Gadgets 25 mrt 2013
Leestijd: 1 minuut

Maak espresso in 30 seconden… in de magnetron!

Of het nu een cappuccino, latte, americano of espresso is: bij Culy houden we van koffie. Het liefst ‘s ochtends first thing, vlak voor de eerste afspraak gehaald gehaald bij een goed koffiecafé. Maar omdat we nou eenmaal niet altijd onderweg zijn en het budget wise ook niet zo verantwoord is, maken we onze koffie ook vaak gewoon thuis.

Geen geld of ruimte voor een professionele koffiemachine? Met de Piamo maak je koffie binnen een handomdraai, simpelweg thuis in je eigen keuken. Naast het apparaatje heb je verder alleen koffie en een doodgewone magnetron nodig. Dit slimme kopje bestaat uit vier delen: het espressokopje zelf, een waterreservoir, filter en dop.

Hoe het werkt? Vul het kopje met water. Voeg een espresso pad of losse koffie toe, net wat je lekker vindt. Stapel de verschillende delen op elkaar en zet 30 seconden in de magnetron. Nu doet de magnetron al het werk: door de verhitting wordt de druk hoger waardoor de koffie mengt met het water. In onderstaand filmpje zie je precies hoe het werkt. Je verse espresso wordt op deze manier in één keer in het kopje gezet! Handig: de Piamo kan ook in de vaatwasser.

Helaas is de Piamo (nog) niet op de markt. Je kunt het project wel steunen zodat het in productie kan worden genomen. De makers hebben helaas nog wel een lange weg te gaan…

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.