Redactie
Redactie Gadgets 29 mrt 2013
Leestijd: 1 minuut

Fris kookboek: 30 minuten vegetarisch van Rose Elliot

Na je meatless mondays klaar voor het echte werk? Dit nieuwe vega kookboek van de Britse vegakoningin Rose Elliot bevat meer dan honderd lekker lichte, kleurrijke en gezonde vegetarische recepten bomvol groenten. Rose belooft ons bovendien dat alle gerechten binnen 30 minuten op tafel staan: perfect voor na je werk dus. 

Van fijne klassiekers zoals spaghetti alla puttanesca tot hippe superfoodsalades: je vindt ze allemaal bij elkaar  in dit aantrekkelijke, frisse vega kookboek. Van soepen en voorgerechten wordt je meegenomen naar de snacks en lichte maaltijden, eten voor vrienden en familie, salades en bijgerechten en zoetigheden. Een logische indeling dus. Rose neemt bij bijna elk gerecht groenten als basis waardoor het echte vitaminebommetjes worden.

Rose Elliot is zo’n beetje de bekendste vegetarische kookboekenauteur van Engeland. Ze heeft flink doorgewerkt in haar leven: inmiddels heeft ze zo’n 60 (!) vegetarische en veganistische titels op haar naam staan.

Wij worden in ieder geval heel blij van de prachtige styling en food fotografie en hebben meteen zin om iets uit het boek te koken. Een must voor elke vegetariër, maar ook veganisten en flexitariërs kunnen meteen aan de slag met dit fijne kookboek. Vreemd detail: in het gehele boek is geen énkele foto van Rose te vinden. Ook persoonlijke verhalen ontbreken. Jammer, want het had het boek net wat persoonlijker kunnen maken.

Het boek kost €19,95 en is te koop bij de boekhandel en bijvoorbeeld bij Bol.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.