Redactie
Redactie Gadgets 26 jun 2012
Leestijd: 1 minuut

Johannes van Dam heeft nu eigen app & wij hebben ‘m getest!

Nieuws in culy land! ‘s Lands bekendste culinair recensent Johannes van Dam heeft nu een eigen mobiele app: Lekker Amsterdam. Te downloaden op zowel iPhone als Android toestellen.

In de app zijn ruim 275 Amsterdamse restaurants opgenomen die goed tot zeer goed zijn beoordeeld door Van Dam. De restaurants uit de Lekker Amsterdam editie 2012, waarin uitsluitend nieuwe adressen zijn toegevoegd met ten minste een cijfer 9, zijn in de app extra makkelijk te vinden. De restaurants worden door hem persoonlijk beoordeeld en de keuze is geheel onafhankelijk vastgesteld.

Getest!

We hebben de app natuurlijk even voor jullie uitgetest. Hij is snel in gebruik, ziet er prima uit en is lekker makkelijk. Er staan flink wat hotspots in, dus genoeg keus. Jammer is dat het toch een beetje ‘Iens’-achtig aan doet; bij de naam Johannes verwacht je natuurlijk recensies, en dié staan er nu juist niet in!

Je leest bij elke hotspot een regeltje, zoals “Eenvoudig eten met ter plekke gebrouwen bier” en wat basis info, zoals openingstijden, adres, telefoonnummer om te reserveren, aantal zitplaatsen en een link naar de website. Ook kun je bladwijzers opslaan en hotspots delen op Facebook en Twitter en via e-mail.

Leuk, maar wij hoopten juist op echte bijzondere Johannes-info. Dat is wat ons betreft een gemiste kans, hoewel de app verder prima functioneert. Leuk als je na de Culy Hotspots gids nog meer inspiratie nodig hebt… :-)

De iPhone app kost € 2,39 (compatible met iPhone, iPod touch en iPad, vereist minimaal iOS 4.1) en de Android app kost ook € 2,39.

Schermafbeelding 2012-06-26 om 15.18.59Schermafbeelding 2012-06-26 om 15.19.17

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.