Redactie
Redactie Gadgets 2 apr 2013
Leestijd: 2 minuten

Italiaans koken met De Zilveren Lepel vis

De Culy redactie maakt altijd een sprongetje van het geluk bij het zien van een nieuw kookboek, maar de boeken uit de reeks van De Zilveren zijn altijd éxtra leuk. Nadat vijf jaar geleden De Zilveren Lepel, dé Italiaanse kookbijbel, in Nederland uitkwam was het al hollen naar de winkels. Vervolgens brachten ze een editie gewijd aan pasta uit, twee jaar erna in het teken van de zomer en ook vorig jaar stond er een nieuwe versie op het menu, volledig in het teken van Toscane. Dit jaar is het tijd voor meer specificatie, en wel met als thema.. Vis!

Zoals de Italiaan Roberto Payer, dé man van het Amsterdamse Hilton Hotel (en restaurant Roberto’s), het prachtig beschrijft in zijn voorwoord loopt vis als een gouden draad door de Italiaanse keuken en overal waar je komt wordt het met een glimlach op het gezicht geserveerd. Daarnaast is de Italiaanse keuken één van de beste viskeukens ter wereld door het gebruik van goede, verse ingrediënten die op een pure en eerlijke manier worden klaargemaakt.

Zilveren Lepel Vis

De Zilveren Lepel Vis is wederom een mooie ingebonden bijbel met meer dan 200 authentieke recepten voor vis en zeevruchten. Zoals we van de boeken gewend zijn, zijn ook deze recepten niet alleen niet te versmaden, maar vooral ook erg toegankelijk en bijzonder in hun eenvoud. In de stijl van de eerder verschenen edities is ook die over vis erg fijn ingedeeld, dit maal op de hoofdsoorten: witte rondvis, platvis, vette vis, zoetwatervis en schaal- en schelpdieren. Daarnaast is elk hoofdstuk ingedeeld per soort vis, inclusief handige illustraties, tips voor tijdens het kopen én per gerecht een mini-legenda met daarin de basistechnieken. Do we need to say more? 

Hoe we nu al – terwijl het boek pas net in de schappen ligt – weten dat de recepten zo lekker zijn? Ter ere van de lancering van het boek werd onlangs een lunch georganiseerd in het Amsterdamse Hilton Hotel waar maar liefst zes van de gerechten uit het boek werden gemaakt én gegeten. Culy was erbij en wat hebben we genoten.

Uiteraard stond de lunch in het teken van vis en werden de mooiste gerechtjes uit het boek gepresenteerd. Zo proefden we onder andere de insalata di fusilli ai calameretti – fusilli met tomaatjes, goede olijfolie en octopus, p.229 -, fritto di scampi e verdure – gefrituurde gamba’s en groenten, p.266 – en de gratin di capesante con gli spanaci. Deze laatste – een bakje met zijdezachte coquilles, bechamelsaus, spinazie en Parmezaanse kaas, p.235 – was duidelijk favoriet en raden we dan ook zeker aan om te maken.

Het boek is vanaf nu te koop bij boekhandels en online voor €35,-.

Zilveren Lepel Vis2Zilveren Lepel Vis3Zilveren Lepel Vis4Zilveren Lepel Vis5

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.