Redactie
Redactie Gadgets 11 jul 2013
Leestijd: 1 minuut

Handige app voor foodies met een voedselintolerantie

Last van een voedselintolerantie of -allergie? Dan is de app Food Intolerances écht iets voor jou! Hiermee stel je van tevoren in waar je last van hebt en kun je zo in een paar seconden zien welke voedingsmiddelen en producten je wel of juist niet mag hebben. Ook handig: je kunt er gehele menu’s en veilige boodschappenlijstjes mee samen stellen. 

Hoewel de meeste beschrijvingen nog in het Engels staan vermeld is er inmiddels ook een Nederlandse versie van de app. Wanneer je hebt ingevuld voor welke stof je allergisch bent of een intollerantie hebt (histamine, fructose, sorbitol, lactose, sacharose, salicylzuur, gluten, melkeiwit en/of ei), kun je aangeven hoe gevoelig je voor deze stoffen bent. Ga vervolgens aan de slag en op zoek naar voedselgroepen of specifieke producten.

App2
Bron: Apple

Met de kleuren groen (goed), lichtgroen (twijfelachtig) en rood (fout) wordt precies aangegeven of een product schadelijk kan zijn en weet je dus meteen waar je aan toe bent. Klein minpuntje is dat Food Intolerances niet werkt met de meer specifieke en lokale merken zoals Albert Heijn huismerk, maar alleen met algemeen bekende voedingsmiddelen.

Ben je allergisch voor soja, vis, varkensvlees, rundvlees, sulfieten, bakkersgist of tarwe of eet je ze uit andere overwegingen niet? Dan moet je een extensie voor de app kopen voor €1,79. Hierbij bestaat de keuze tussen het “Voedingsfeitenpakket” of het volledige “Allergie- en filterpakket” waarbij de laatste ook zogenaamde kruisreacties laat zien.

Wil je de app kopen? Race dan snel naar de Appstore en koop ‘m voor €5,49 voor je iPhone of iPad. En nee, da’s inderdaad niet goedkoop maar het scheelt wel ontzettend veel gedoe, moeite en tijd! 

App
Bron: Apple

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.