Redactie
Redactie Gadgets 24 dec 2012
Leestijd: 1 minuut

Dit kookboek mag niet in je kast ontbreken: Made in Italy van Giorgio Locatelli

‘Italianen willen mensen verwelkomen door te delen wat ze hebben, hoe eenvoudig dat ook is, in overvloed. Het levensdoel van een Italiaan is om mensen te eten te geven. En veel. We kunnen het niet helpen.’  Aldus Italiaanse kookheld Giorgio Locatelli.

giorgio

Als er iets is waar we op de Culy redactie van houden, dan is het wel passie voor eten, en geloof ons: dat heeft die fijne Giorgio. Niet alleen met zijn uitspraken en looks zit het wel snor, zijn gouden handjes toveren al sinds de jaren ’80 avond na avond de lekkerste Italiaanse gerechten op tafel.

Met inmiddels meerdere restaurants in Londen en twee Michelinsterren op zijn naam kunnen we wel stellen dat het aan passie en gevoel voor koken niet ontbreekt bij Giorgio.

Locatelli

Zijn goddelijke kookboek Made in Italy is een 615 pagina’s tellend boekwerk met daarin oude familieverhalen en -recepten met eigentijdse gerechten uit zijn restaurant. Alleen al de prachtige foto’s zijn de aanschaf waard en in combinatie met de bijzondere, hartverwarmende verhalen en niet te vergeten verrukkelijk gerechten is het een boek dat iedere Italië-liefhebber in de kast moet hebben.

Van de perfecte risotto tot focaccia en van octopus carpaccio tot radicchio met Gorgonzola, het komt allemaal aan bod. Fijn is dat bij zo’n beetje ieder (basis- of hoofd-)ingrediënt wordt uitgelegd waar het voor dient en wat het doet met de smaak van het gerecht. Made in Italy kan je niet alleen gebruiken als favoriet kookboek, maar ook als naslagwerk voor de Italiaanse keuken.

Koop Made in Italy in boekwinkels of online hier voor €29,95.

locatelli4locatelli3

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.