Redactie
Redactie Gadgets 1 mrt 2013
Leestijd: 2 minuten

Thermomix: wat is het en waar gebruik je het voor?

Hij bestaat al tientallen jaren, maar vooral de afgelopen tijd horen we de naam Thermomix steeds vaker in het land der culy’s galmen. Een keukenmachine met ruim 15 functies? Dat klinkt bijna te goed om waar te zijn. De Culy redactie werd nu echt nieuwsgierig en ging op zoek.

De Thermomix keukenmachine: wat is het en waar gebruik je het voor?

De Thermomix is geboren in Duitsland en wordt al sinds de jaren ’70 verkocht. Continu wordt het apparaat verbeterd en worden alle snufjes geoptimaliseerd. Met als resultaat de nieuwste versie, genaamd TM5. Uitgerust met onder andere een stomer, kom, weegschaal, thermostaat, en digitaal geheugen.

Wat je er precies mee kan? Praktisch alles. Van hakken tot pulseren, mengen tot kneden, stomen tot koken en van emulgeren tot schoonmaken (ook niet onbelangrijk). Thermomix draait er z’n elektrische hand niet voor om.

Maak bijvoorbeeld mayonaise, tik een sabayon, draai vanille ijs, laat een stoofpotje sudderen of pocheer een mooi mootje zalm. Het enige wat het apparaat niet kan is bakken, braden en fruiten. Jammer, maar ach: hij kan zoveel anders.

Het aantal functies is een hele mond (en gebruiksaanwijzing) vol, als je het ons vraagt. Al lijkt het apparaat een stuk moeilijker om mee te werken dan het daadwerkelijk is. De knopjes en displays spreken veel voor zich, waardoor het begrijpen en gebruiken van de verschillende functies een stuk makkelijker is dan je zou verwachten.

Hoewel we steeds meer amateurkoks met de Thermomix aan de slag zien gaan, zijn het naar ons idee toch voornamelijk professionele die ermee werken. Dit komt waarschijnlijk door de hoge prijs, want vanaf een pittige €1028,- ben je in het bezit van de Thermomix. Wel krijg je voor dit bedrag een speciaal gemaakt kookboek met handige recepten voor het gebruik.

Ben je overstag en wil je het liefst morgen al een Thermomix op je aanrecht zien staan? Klik dan hier, hij is namelijk niet in winkels te koop, maar alleen online.

Bekijk onderstaande video waarin precies wordt uitgelegd hoe de Thermomix werkt.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.