Redactie
Redactie Gadgets 19 jul 2012
Leestijd: 2 minuten

Culy test: SKK koekenpan van Habitas

Veel culy’s investeren geld in mooie producten en handige gadgets, maar vaak veel minder in goede pannen. Terwijl dat nu net de basis is voor superveel gerechten! Wij gingen op pannen onderzoek en testen de koekenpan van het Duitse merk SKK, te koop bij o.a. de webshop van Habitas.

“Deze gegoten aluminium koekenpan van SKK is niet zomaar een pan. De pan heeft een Titanium 2000 Plus Non-Stick anti-aanbaklaag, trekt niet krom, is niet zwaar en heeft een zeer goede hitteverdeling”, vertelt de website ons. “Deze coating met titanium deeltjes is extreem krasvast. Door deze geavanceerde anti-aanbaklaag kan je je gerechten bakken met weinig vet, dus het is nog gezond ook!” lezen we vervolgens. Dat moeten we uittesten!

De test

De pan ziet er goed uit; niet super fancy, maar degelijk en strak. Daar houden we van. In de omschrijving wordt hij een aantal keer ‘licht’ genoemd, maar dat vinden wij hem niet. Wellicht moeten we aan onze spierballen werken, maar licht kunnen we dit exemplaar echt niet noemen.

Fijn is -ie absoluut. De anti-aanbaklaag is geniaal goed, ons roereitje blijft lekker los, en ook ons biefstukje bakt niet aan, zelfs met weinig boter en olie. Nu is de pan natuurlijk ook nog gloedjenieuw, maar hier zijn we zeker blij mee.

De hitteverdeling is ook goed: anders dan veel andere (goedkope) pannen is de pan niet alleen in het midden heel heet. We hebben er plakjes aubergine in gebakken, en over de hele pan verspreid is de hitte goed verdeeld. Fijn!

Conclusie

De pan is duurder dan een standaard Tefal-pan, maar weer stukken goedkoper dan bijvoorbeeld Le Creuset of Fissler. Het is meer te vergelijken met BK, die ook in een middenklasse zit. Voor € 49,- heb je met de SKK pan een uitstekende koekenpan die je voor 1001 gerechten kunt gebruiken. Hij voldoet aan alles wat -ie belooft, behalve dan dat ‘lichtgewicht’. Ach, trainen we onze spieren ook weer eens…

De pan kost € 49,- en is hier online te koop. Er zijn overigens ook bijpassende glazen deksels.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.