Redactie
Redactie Gadgets 1 jan 2014
Leestijd: 1 minuut

Culy test… de slimme knoflooksnijder van Rosti Mepal

In de Culy keuken gebruiken we vrijwel elke dag knoflook. Maar knoflookpersen vinden we niet altijd handig (er blijft toch veel zitten in zo’n pers) en het is goed oefenen om knoflook zo fijn te snijden met een mes als dat we zouden willen. Daarom kwam dit product als geroepen: een automatische knoflooksnijder van Rosti Mepal. Culy test.

Het werkt heel makkelijk. Je pelt een knoflookteen en doet ‘m in de kunststof snijder. Met een klein tikje wordt de knoflook gesneden in plaats van geperst. Door het roostertje in de snijder kun je ‘m onder de kraan heel goed schoonmaken. En alles kan ook zo in de vaatwasser, helemaal handig.

Sinds dat we hem in huis hebben, gebruiken we hem supervaak. De knoflook houdt al z’n smaak en er gaat vrijwel niets verloren, zoals bij veel knoflookpersen. En we vinden het ideaal dat -ie vaatwasserbestendig is – gemak dient de mens, en ons ook.

Te koop

De knoflooksnijder is er in vier kleuren: zwart, wit, rood en limegroen en kost € 14,99. Hij is hier online te bestellen, maar ook te koop bij kookwinkels en De Bijenkorf.

culy 2013-12-18 om 18.22.45culy 2013-12-18 om 18.22.50

Ook handig: in dit filmpje doet Culy’s Liselotte voor hoe je supersnel een hele bol knoflook pelt.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.