Redactie
Redactie Gadgets 27 apr 2012
Leestijd: 2 minuten

Culy test: chips maken in de magnetron

Een redelijk nieuwe kookgadget: een chipsmaker waarmee je in een paar minuten knapperige chips maken in de magnetron. Zonder dat er olie aan te pas komt. Cool!

De ‘Mastrad Topchips Chipsmaker’ set bestaat uit een plateau en mandoline (snijmachine) die speciaal ontworpen is voor de dikte van een chipje. De chips maker is geschikt voor alle soorten (zoete) aardappelen, maar ook voor wortelen, appels, peren en  mango’s. Je legt de groente- of fruitschijfjes op het plateau en zet deze in de magnetron. Afhankelijk van het vermogen van de magnetron zijn je chips in 3 tot 5 minuten klaar.

De basisset bestaande uit een plateau en mandoline kost € 19,99, extra plateaus (set 2 stuks) zodat je meerdere porties tegelijk kan maken, kost € 24,95. Onder andere te koop via Cookandco.nl. Een andere soort chipsmaker is ook te koop bij Lekker&Simpel.Culy test

Dit moesten we natuurlijk uitproberen! De mandoline is handzaam en superscherp, en maakt hele mooie dunne schijfjes van onze rauw aardappel. Een nadeel: met de plakjes van een halve grote aardappel is je plateau al vol (en heb je een mini mini chipsschaaltje vol), dus meerdere plateaus aanschaffen is eigenlijk wel aan te raden (jammer…). In 3 minuten waren de chips klaar; de schijfjes aan de buitenkant van de plaat waren wel een stuk bruiner dan de binnenste, maar je moet ze gewoon goed in de gaten houden in de magnetron.

De smaak? Zonder zout of peper eigenlijk vrij smaakloos en ‘aardappelig’ (joh). Met zout & peper al een heel stuk lekkerder, maar nog steeds kunnen ze qua smaak niet tippen aan ‘echte’ chips. Qua crunch overigens wel; ze zijn superlekker krokant.

Aangezien je erg lang bezig bent voordat je een flink schaaltje chips vol hebt – en dat is nog maar voor 1 persoon – is dit meer een grappige gadget dan een heel handig apparaat voor regelmatig gebruik.

IMG_2434IMG_2432IMG_2436

Een tip: op YouTube zijn ook veel filmpjes te vinden hoe je zelf chips maakt in de magnetron, zonder speciale gadgets. Het is ‘t proberen waard! Bekijk bijvoorbeeld:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.