Redactie
Redactie Gadgets 17 jun 2013
Leestijd: 1 minuut

Awake: chocolade die je wakker houdt

Een paar jaar geleden hadden buddies Matt Schnarr, Dan Tzotzis en Adam Deremo zin om een bedrijf te starten. Nee, niks geen romantisch verhaal maar gewoon drie mannen met een duidelijke missie: een succesvol, eigen merk lanceren. Het werd Awake Chocolate, oppeppende chocoladerepen met cafeïne. 

De repen zouden dé oplossing zijn voor iedereen die ‘s ochtends (of overdag!) moeite heeft met opstarten. Ze zijn trouwens ook je redding tijdens saaie colleges en verplichte familiebezoekjes die altijd te lang duren. Wat er in zo’n reep zit? Nou, flink wat cacao plus zo’n 100 miligram cafeïne (wat gelijk staat aan de hoeveelheid in één kop  koffie).

Na een reepje Awake kun je er met gemak weer een paar uurtjes tegenaan. Wij vinden het een uitvinding. Zowel de identiteit als de hippe reep zelf is ontworpen door het Amerikaanse conceptbureau Tether. Je zou deze chocolade toch al alleen om de verpakking kopen?

De reep is helaas (nog) niet in Nederland te koop. Gewone chocolade bevat ook cafeïne, maar hier zul je wat meer van moeten eten om hetzelfde oppeppende effect te ervaren. Even dooreten dus!

Hoé actief je wordt van Awake chocolade zie je in dit geinige filmpje:

awake-3awake-4awake-5

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.