Redactie
Redactie Gadgets 2 feb 2014
Leestijd: 1 minuut

5 x handige gadgets voor eitjes

Een goed ontbijt is niet compleet zonder eitje, en ook door je salade of taart geven ze soms net dat beetje extra wat je nodig hebt. Gelukkig zijn er ook meer dan genoeg handige gadgets die ons regelmatig een handje helpen bij het scheiden, prikken, en koken. Dit zijn onze favorieten. 

(Klik op de foto’s om ze gelijk te kopen)

1. Eiersnijder

De eiersnijder is een klassieker die bijna iedereen wel in zijn of haar keukenla heeft liggen. Ideaal als je je gekookte eitje in plakjes of partjes wilt snijden.

Bron: Hema

2. Eierscheider

Tijdens het bakken heb je geregeld of alleen de eiwitten, of alleen de dooiers nodig. Je kunt ze heel gemakkelijk met deze handige truc van elkaar scheiden, maar een speciale tool kan nooit kwaad.

3. Eierprikker

Eitje koken? Voorkom dan dat de schaal scheurt of zelfs ontploft met een handige eierprikker. Een klein prikje voordat ze de pan in gaan, en ze koken perfect!

4, Eierkoker

Iedereen heeft zo z’n voorkeur. Hard, zacht of precies er tussenin. Maar hoelang ze precies de pan in moeten is onder andere afhankelijk van de grootte, de warmte (net uit de koelkast of al op kamertemperatuur) en of het water al kookt of niet. Voeg een zogenaamde eierkoker toe aan het water samen met je eitje, en hij geeft precies aan wanneer hij de gewenste garing heeft bereikt.

Deze variant van Brainstream zingt een bepaald liedje bij een bepaalde garing. Handig!

5. Ei onttopper of eitikker

Deze gadget is waarschijnlijk de minst bekende. Je gebruikt ‘m voor het perfect afsnijden van het ‘hoedje’ van je gekookte eitje. Dit is onze favoriet:

Bron: Oldenhof

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.