Redactie
Redactie Inspiratie 4 jul 2016
Leestijd: 2 minuten

De leukste foodhallen in New York

Op zoek naar de leukste foodhallen in New York? Wij hebben de ultieme tips! Want foodhallen zijn tegenwoordig een razend populair fenomeen. En waar Amsterdam er maar een exemplaar van heeft, heeft New York een hele lijst aan overdekte markten voor foodies.

Enorm bekend zijn de Chelsea Market en de Grand Central Market, maar naast deze iconische plekken zijn er tal van nieuwe foodhallen in opkomst.

Met dank aan NYC & Company 

Een selectie van de leukste foodhallen in New York

Berg’n

In 2015 geopend in Brooklyn en nu al een local hotspot met trendy producten en gerechten. Van burrito’s bij El Meat Hook tot Filipijnse gerechten bij Lumpia Shack, er is voor ieder wat wils. Berg’n is geopend voor ontbijt, lunch en diner.

City Kitchen at Row NYC

Een food court op het iconische Times Square in the Row NYC Hotel. Bestel je favoriete eten bij bijvoorbeeld Azuki Sushi, Gabriela’s Taqueria of Luke’s Lobster.

Hudson Eats

Een wat chiquere dinerlocatie in Lower Manhatten. Hier vind je bekende restaurants uit New York zoals Black Seed Bagel, Blue Ribbon Sushi Bar en Mighty Quinn’s Barbeque. Er is plek voor ruim 600 gasten en je kijkt uit over de Hudson River en het Vrijheidsbeeld.

The Pennsy

Een luxe foodhal dichtbij Madison Square Garden. Er zijn hier kraampjes van The Cinnamon Snail, Mario by Mary en The Little Beet en je kunt hier zowel binnen in de lounge als buiten op het terras eten.

Queens Night Market

Een grote, familie-vriendelijke nachtmarkt in de openlucht van Queens. Naast allerlei eten verkopen de kraampjes hier souvenirs en kunst en staat de rijke cultuur van Queens centraal. De markt is iedere zaterdag geopend vanaf 18:00 uur tot middernacht.

Turn-Style

De nieuwe ondergrondse foodhal van Manhattan op het Columbus Circle Subway station. Hier vind je ruim 30 restaurants en winkels, waaronder Blossom du Jour, Doughnuttery, Dylan’s Candy Bar en The Pizza. Bezoek turn-style.com voor de complete lijst met restaurants en winkels.

Nieuwe foodhallen in 2016:

Eataly

Een populaire, Italiaanse markt die later dit jaar zal openen. Hier vind je restaurants, winkels, barretjes en bakkerijen en je kunt hier kookcursussen volgen. Voor meer informatie kijk op eataly.com.

The Great Northern Food Hall

Deze Scandinavisch geïnspireerde foodhal gaat het begin van deze zomer open. De foodhal is van de internationaal bekende chef-kok Claus Meyer en is gevestigd in de Grand Central Terminal’s Vanderbilt Hall. Hier vindt je onder andere allerlei baksels, granola en Deense sandwiches. Voor de laatste updates, zie grandcentralterminal.com.

Gotham Market at The Ashland

Gotham West Market, de diner hotspot in Hell’s Kitchen, opent dit najaar een nieuwe locatie in The Ashland in Brooklyn’s Fort Greene. Hier zullen pop-up restaurantjes van lokale chef-koks te vinden zijn samen met een aantal vaste restaurants zoals Apizza Regionale, Flip Bird en Mu Ramen. Bezoek gothamwestmarket.com voor meer informatie.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.