Culy
Culy Inspiratie 4 mei 2014

Een stukje Spanje in Amsterdam: 4 fijne hotspots

De Spaanse keuken is en blijft één van de meest populaire ter wereld, en wij snappen wel waarom. Tapas, pinxtos en verstand van wijn. Word je al warm, maar heb je geen trip in het vooruitzicht? Bezoek dan deze restaurants in Amsterdam, waar je kunt genieten van typisch Spaanse gerechten.

Duende

Niets schreeuwt meer Spanje dan deze tapasbar in de Jordaan. Onze favorieten zijn de boquerones, vongole, spinazie met abrikozen en natuurlijk de patatas bravas. O ja: maandag tot en met donderdag kan je er danslessen in Flamenco volgen.

Lindengracht 62

La Oliva Pintxos y Vinos

Ben je weleens in het Baskische San Sebastian geweest? Dan heb je vast wel hun culinaire erfgoed geproefd: pintxos. Kleine hapjes die met prikkertjes op de bar staan. Je kunt pakken wat je wilt, en aan het einde van de avond worden de prikkertjes geteld.

Bij La Oliva gaat het net even anders (jij wijst aan, de bediening voert het in en zet het op een bordje), maar kun je wel smullen van de uitgestalde hapjes op de toonbank. Daarnaast is er ook de keuze uit verschillende grotere gerechten.

Egelantiersstraat 122-124

Ibericus

Deze eetwinkel is geweid aan slechts één dier: het varken. Al van veraf ruik en zie je de prachtige hammen en je kunt hier dan ook het beste een onsje (of twee) van deze lekkernij halen.

Haarlemmerstraat 93

Ibericus
Bron: Ibericus

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Een stukje Spanje in Amsterdam: 4 fijne hotspots
Sluiten