Een stukje Spanje in Amsterdam: 4 fijne hotspots
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2014%2F04%2FSupermercado.jpg)
De Spaanse keuken is en blijft één van de meest populaire ter wereld, en wij snappen wel waarom. Tapas, pinxtos en verstand van wijn. Word je al warm, maar heb je geen trip in het vooruitzicht? Bezoek dan deze restaurants in Amsterdam, waar je kunt genieten van typisch Spaanse gerechten.
Niets schreeuwt meer Spanje dan deze tapasbar in de Jordaan. Onze favorieten zijn de boquerones, vongole, spinazie met abrikozen en natuurlijk de patatas bravas. O ja: maandag tot en met donderdag kan je er danslessen in Flamenco volgen.
Lindengracht 62
Ben je weleens in het Baskische San Sebastian geweest? Dan heb je vast wel hun culinaire erfgoed geproefd: pintxos. Kleine hapjes die met prikkertjes op de bar staan. Je kunt pakken wat je wilt, en aan het einde van de avond worden de prikkertjes geteld.
Bij La Oliva gaat het net even anders (jij wijst aan, de bediening voert het in en zet het op een bordje), maar kun je wel smullen van de uitgestalde hapjes op de toonbank. Daarnaast is er ook de keuze uit verschillende grotere gerechten.
Egelantiersstraat 122-124
Deze eetwinkel is geweid aan slechts één dier: het varken. Al van veraf ruik en zie je de prachtige hammen en je kunt hier dan ook het beste een onsje (of twee) van deze lekkernij halen.
Haarlemmerstraat 93
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2014%2F04%2FIbericus.jpg)
Ook interessant
-
Wél te pruimen: 8x de lekkerste recepten met pruimen
-
Tijgerbrood: wat is het precies en waarom is het in 1 keer populair in Amerika
-
Culy’s sauscollege: alles over bearnaisesaus (+ recepten voor elk kookniveau)
-
Koken met chimichurri: dit kun je er allemaal mee!
-
Paddenstoelen bakken: met deze tips zijn ze het allerlekkerst
-
Alles over spätzle of spaetzle: het kazige Duitse antwoord op pasta
-
Rode bieten koken als een pro: zo doe je dat
-
Alles over halva: de verslavend lekkere zoete snack uit het Midden-Oosten
-
Weekmenu voor 18 t/m 24 september vol makkelijke recepten
-
5 vragen aan restaurant Barracuda in Amsterdam: ‘Hotwings met Gorgonzolasaus: vijf sterren!’
-
Blijkbaar eten we sushi verkeerd: zo moet het écht, volgens de Japanse kenners
-
Kroepoek maken: hoe doe je dat en is dat moeilijk?