Redactie
Redactie Drinken 6 jun 2013
Leestijd: 2 minuten

Yes, twee nieuwe bijzondere soorten Betjeman & Barton thee!

Ons favoriete theehuis, Betjeman & Barton, staat bekend om haar kennis van thee en haar Parijse flair. De inkopers die elk jaar de hele tropische theezone afstruinen om iets nieuws of bijzonders te vinden, zijn deze zomer erg in hun nopjes…

Er zijn namelijk twee heerlijke nieuwe soorten: de Beauté Académique en de Premium Earl Grey. En zoals het een Parijs theehuis betaamt, zijn de bekende blikken in de kleur van de laatste mode: in pastel.

Formosa Beauté Académique

De Beauté Académique uit Taiwan wordt maar zelden geoogst. Het is een fragiele thee van groenbruine bladeren met veel zachte donzige knoppen. Omdat de kleur tussen groene en zwarte thee inzit, wordt het ook wel ‘blauwe thee’ genoemd. De Beauté Académique dankt zijn smaak aan de combinatie van rijke Taiwanese grond en een goed klimaat met veel zon en af en toe een goede bui.

De plant krijgt elk jaar bezoek van een miniscule sprinkhaan, die door zich te voeden aan het sap van de plant, de stofwisseling van de plant, en daarmee de smaak van de thee beïnvloedt. Geen wonder dat er geen thee hetzelfde is. Dit jaar kwamen alle dingen samen, met een absolute topthee als gevolg die je eindeloos kunt blijven opschenken.

B&Bs Beauté AcadémiqueB&Bs Earl Grey Primeur

Earl Grey Vert Primeur

Naast pure thee, presenteren de dames op de Boulevard Malesherbes twee keer per jaar hun nieuwe geparfumeerde thee. Dit seizoen kozen ze ervoor om een first flush van Chinese Zhejiang te parfumeren. Agnès en haar theedames maakten er een Earl Grey van, met aroma van de bergamot, wat het een heerlijk frisse thee maakt, die ook goed geschikt is om ijsthee van te maken. Ook de bergamot is van de eerst pluk van dit jaar (Calabrië – Zuid-Italië).

Een first flush is de oogst van de eerste blaadjes van de plant. Het levert vaak zachte, fluweelachtige thee op met een beetje bloemige smaak.

Hollen naar de winkel!

Betjeman & Barton thee is verkrijgbaar bij Betjeman & Barton op de Denneweg en Aert van der Goesstraat in Den Haag, Tea in the City in Amsterdam en Saranne Chocolaterie in Oisterwijk. Voor wie niet om de hoek woont, is er altijd nog www.betjemanandbarton.nl.

Betjeman & Barton pastel biberons

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.