Redactie
Redactie Drinken 28 aug 2015
Leestijd: 1 minuut

Dé nieuwe trend is nitro coffee: coldbrew koffie met prik!

Cold brew was deze zomer je-van-het en één van de nieuwste trends op het gebied van koffie is het toevoegen van zuurstof zodat er ‘prik’ ontstaat. Wij vertellen je er alles over de zogenaamde nitro cold brew. 

Kort gezegd is de zogenaamde nitro coffee net bier, maar dan op basis van koffie en zonder alcohol. Als basis wordt een cold brew gebruikt die vervolgens in fusten wordt aangesloten op een tapsysteem. Hierdoor wordt er zuurstof toegevoegd en ontstaat er een gaswerking, wat vervolgens weer resulteert in prik.

Door deze nieuwe manier krijg je niet alleen een heel ander drankje, maar kun je ook de cold brew een stuk langer bewaren. En de smaak? Die wordt iets zoeter, maar vooral zachter. En dan hebben we het nog niet gehad over de met Guinness-bier vergelijkbare schuimkraag. Proberen dus!

Naast fusten kun je nitro coffee ook in blikjes en flesjes kopen zodat je er ook thuis van kan genieten. Helaas is het echter in Nederland nog niet zó populair en hebben wij het helaas nog niet in de Hollandse schappen gezien. Zou jij het willen proeven?

Tonic espresso

Nitro coffee valt te vergelijken met een andere trend in koffieland, namelijk de tonic espresso. Hiervoor meng je een shot espresso met een glas tonic en wat ijsklontjes. Heerlijk verfrissend en weer eens iets anders!

Gelukkig kun je tonic espresso wel een stuk makkelijker zelf maken. Klik hier voor ons ‘recept’ en de exacte verhoudingen.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.