Culy
Culy Drinken 28 aug 2015

Dé nieuwe trend is nitro coffee: coldbrew koffie met prik!

Cold brew was deze zomer je-van-het en één van de nieuwste trends op het gebied van koffie is het toevoegen van zuurstof zodat er ‘prik’ ontstaat. Wij vertellen je er alles over de zogenaamde nitro cold brew. 

Kort gezegd is de zogenaamde nitro coffee net bier, maar dan op basis van koffie en zonder alcohol. Als basis wordt een cold brew gebruikt die vervolgens in fusten wordt aangesloten op een tapsysteem. Hierdoor wordt er zuurstof toegevoegd en ontstaat er een gaswerking, wat vervolgens weer resulteert in prik.

First experience with cold brew nitro coffee and I think it's surely a nice choice to cool off the summer heat! I especially like the fine foam on top, giving a smooth mouth-feel like you are drinking draught beer. Worth a try! #shellweeat_central #coldbrew #coffee #nitrocoffee

A photo posted by Shelly (@shell_we_eat) on

The sun is out and the nitro cold brew bar is at @summerhallery for one more day. #edinburgh #edfringe #nitrocoldbrew #nitrocoffee

A photo posted by Brew Lab | Coffee (@brewlabcoffee) on

Door deze nieuwe manier krijg je niet alleen een heel ander drankje, maar kun je ook de cold brew een stuk langer bewaren. En de smaak? Die wordt iets zoeter, maar vooral zachter. En dan hebben we het nog niet gehad over de met Guinness-bier vergelijkbare schuimkraag. Proberen dus!

Naast fusten kun je nitro coffee ook in blikjes en flesjes kopen zodat je er ook thuis van kan genieten. Helaas is het echter in Nederland nog niet zó populair en hebben wij het helaas nog niet in de Hollandse schappen gezien. Zou jij het willen proeven?

This is an excellent, excellent idea. — [?: @thutexas] #nitrocoffee #coffeeinacan #craftbeer

A photo posted by Cuvee Coffee (@cuveecoffee) on

Tonic espresso

Nitro coffee valt te vergelijken met een andere trend in koffieland, namelijk de tonic espresso. Hiervoor meng je een shot espresso met een glas tonic en wat ijsklontjes. Heerlijk verfrissend en weer eens iets anders!

Gelukkig kun je tonic espresso wel een stuk makkelijker zelf maken. Klik hier voor ons ‘recept’ en de exacte verhoudingen.

Tonic espresso0003
Reageer op artikel:
Dé nieuwe trend is nitro coffee: coldbrew koffie met prik!
Sluiten