Redactie
Redactie Drinken 23 aug 2014
Leestijd: 1 minuut

Mr. Vino recenseert: Het Handboek voor de moderne wijnliefhebber

Vlak voor de zomer verscheen een ruim 400 pagina’s tellend wijnboek. Het zoveelste, ja. Dit exemplaar is geschreven door een bekend duo in wijnland: de heren Hamersma (o.a. bekend van De Grote Hamersma) en Klei (o.a. de Omfietswijngids). 

Het Handboek voor de moderne wijnliefhebber is met recht een Handboek. Vele onderwerpen passeren de revue. Basics als: druivensoorten, wijnlanden, hoe wordt wijn gemaakt en hoe bewaar je wijn, komen netjes aan bod. Maar met name onderwerpen als biologisch & gezond, trends & blijvertjes en wijn & eten, worden relevant beschreven en voegen wezenlijk iets toe.

Beide heren delen met dit Handboek hun uitgebreide persoonlijke ervaringen met wijn én hun passie voor wijn met de lezer. Veel praktische tips dus op hun ‘eigen wijze’ geschreven. Met humor, beeldend en niet te ingewikkeld. Van hun schrijfstijl moet je houden (en dat doe ik), anders is 400 pagina’s wellicht too much.

En voor welke lezer? Nou, een Moderne Wijnliefhebber hoef je niet te zijn. Gewoon een ‘wijnliefhebber’ volstaat. En daarvoor is dit boek een praktisch en leesbaar ‘naslagwerk’ (met handig register). Zowel voor beginnende wijnliefhebbers als gevorderden (wat dat ook moge zijn).

Een mooi stukje uit het boek:

Wat zeg je over hele vieze wijn? ‘Interessant,’ zegt u dan. ‘Heel aparte wijn.’ En, met uw alleronschuldigste glimlach: ‘Nog nooit zoiets geproefd.’

Het Handboek voor de moderne wijnliefhebber kost € 29,50 en verscheen bij Uitgeverij Podium en is te koop in de (digitale) boekwinkel.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.