Redactie
Redactie Drinken 21 dec 2015
Leestijd: 1 minuut

Mr. Vino geeft kerst cadeautips: welke wijn voor welk type persoon?

Geef met Kerst een fles wijn cadeau, maar dan anders…

Wijn heeft karakter. Wijn heeft persoonlijkheid. Wijn kan koppig zijn, wispelturig, maar ook geduld hebben, liefhebben, gul zijn. Wijn is als een lieve partner, een gewaardeerde ouder of een schat van een broer. Dus geef je met Kerst een gelijkende fles cadeau. Hang om de fles een kaartje met een originele tekst of maak een eigen etiket.

Ik geef graag een aantal tips:

Is je partner eerlijk, aaibaar zacht, altijd opgewekt en vol warmte? Geef dan een Australische Shiraz cadeau. Is evenwichtig, geeft zon en warmte bij elke slok en blijft in je gedachten.

Is je partner open en staat ie stevig in zijn of haar schoenen? Heeft een karakter met meerdere ‘laagjes’ en is in voor een diepgaand gesprek? Dan is een Châteauneuf-du-Pape het ideale geschenk. Gemaakt van maar liefst 13 verschillende druivenrassen! Ferm, vol passie en diepgang. Never a dull moment.

Een vader of moeder waarop je kunt bouwen? Die er is als het echt nodig is? Integer, betrouwbaar én loyaal? Maar ook zegt waar het op staat? Kies dan voor een mooie fles Barolo. Gerijpt, vol van kleur en geur en je weet wat je aan hem/haar hebt. En dat voor een Italiaanse wijn ;)

Een broer of zus waarmee je kunt lachen, dollen én huilen? Waarmee je dierbare herinneringen ophaalt en ook vooruit kunt kijken? Laat dan je keuze vallen op een wijn met een verleden, maar ook met een toekomst. Een mooie Grand Cru uit de Bordeaux. Voor de echte momenten. Een broerse Bordeaux is een Sant-Estèphe. Zusterlijke elegantie heeft een Cru uit de gemeente Margaux.

Fijne Kerstdagen. Santé.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.