Redactie
Redactie Drinken 26 mei 2014
Leestijd: 1 minuut

Met dit apparaatje tover je een schuimlaag op je dode biertje

Als bierdrinker ken je het gevoel: je hebt een biertje gehaald en na een minuut of tien is hij ‘dood’. Ofwel: er ligt nauwelijks tot geen schuim meer op en hij smaakt nergens meer naar. Nieuw biertje halen? Niet nodig! Maak kennis met de bieropschuimer.

Eigenlijk werkt het heel makkelijk: je doet een beetje bier in het reservoir en schroeft vervolgens de opschuimer erop. Zet hem aan en een seconde of twintig later (het werkt precies hetzelfde als een melkopschuimer) heb je een bakje vol schuim om je glas bier mee aan te vullen. 

Bron: Menu

Nog voordat het product in de schappen lag, werd aan mensen over de hele wereld gevraagd wat ze dachten wat voor apparaat het zou kunnen zijn. Verschillende dingen als parfum, een blender, een alienantenne (!) en zelfs een speeltje voor in de slaapkamer kwamen voorbij, maar niemand dacht dat het een bieropschuimer zou zijn. Bekijk hieronder de bijbehorende video.

Het apparaatje is ontworpen door de Deense designers van NORM voor het merk Menu en kost omgerekend zo’n €40. Helaas is hij (momenteel) alleen maar in Denemarken te koop. Zou jij willen dat deze gadget naar Nederland komt?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.