Redactie
Redactie Drinken 5 okt 2011
Leestijd: 2 minuten

Breiwerkjes voor je smoothie van Innocent

De goedgemutste Breicampagne van smoothiemerk ‘innocent’ is weer terug in Nederland. En dat betekent dat het smoothie-schap in november weer wordt opgevrolijkt met zelfgebreide mini-mutsjes op de dopjes van de flesjes.

innocent haalt zo geld op voor het Nationaal Ouderen Fonds zodat ook onze eenzame oude van dagen aan een goedgedekte kersttafel kunnen aanschuiven. Dus haal de breipennen van zolder, fiets naar de fourniturenwinkel voor wol en vraag je oma om raad. Breien is terug van weggeweest.

En om het allemaal nog wat glamoureuzer te maken hebben Dutch designers – waaronder Blond Amsterdam, Michael Barnaart van Bergen en hoedenontwerpster Berry Rutjes – een exclusief ontwerp voor innocent gemaakt. Je vindt je patronen van deze Hollandse modemeesters op de website, inclusief brei-instructies.

Hoe werkt het?

Of je nu een doorgewinterde breier bent, iemand kent die wel raad weet met breipennen of nog een nieuwe hobby zoekt, innocent roept fröbelaars in Nederland op om één – of twee – mutsje(s) te breien en op te sturen naar innocent. De breiwerkjes komen vervolgens in november op de dopjes van de flesjes in het schap.

innocent heeft de ambitieuze doelstelling om de campagne drie weken te laten duren dus er zijn heel veel mutsjes nodig. 90.000 mutsjes om een kleine inschatting te maken. Van iedere goedgemutste smoothie gaat er €0,20 naar het Nationaal Ouderen Fonds. Zij organiseren er gezellige kerstdiners van voor eenzame of minder kapitaalkrachtige ouderen.

The Big Knit

In Groot-Brittanië is de Goedgemutste Breicampagne – onder de naam The Big Knit – al een paar jaar een groot succes. Britse breisters hebben sinds het begin in 2003 al twee miljoen mutsjes gebreid en £800.000 opgehaald voor ‘Age Concern’. Zo komen er de meest fabuleuze creaties op de flesjes: van Britse truttigheid tot ‘mutserig chic’. Paul Smith en Sienna Miller kropen hier onder anderen achter de tekentafel om een ontwerp te schetsen voor modeliefhebbers (of voor diegenen zonder fröbelinspiratie).

In Nederland koop je innocent bij onder andere Albert Heijn, Esso, Starbucks, Coffee Company en kleine koffiebarretjes.
Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.