Redactie
Redactie Friesland 3 jan 2017
Leestijd: 3 minuten

Drie hartverwarmende cafés in Leeuwarden (om je de winter door te helpen!)

De dagen worden korter, de temperatuur daalt onder het vriespunt: de winter heeft (bijna) officieel zijn intrede gedaan. Maar voor iedereen die met weemoed terugdenkt aan die warme, zwoele zomeravonden, vrees niet: ook de winter heeft veel te bieden!

door Sharon Cornelissen

Het geeft je een goed excuus om je eens even lekker onder een wollig stofje te nestelen op de bank en jezelf te buiten te gaan aan écht hartverwarmende comfort food & drinks. Trommel wat van je vrienden op om samen die winterkou te verdrijven (hot cocoa with whipped cream, anyone?). En er is geen betere manier om van deze gezelligheid te genieten dan in Leeuwarden!

Leeuwarden is namelijk de Culturele Hoofdstad van 2018 en is hard op weg om een ware hotspot te worden. Hier, in willekeurige volgorde, onze top drie knusse cafeetjes in Leeuwarden die zeker een bezoekje waard zijn (ook als je er niet woont!).

Barrevoets

‘Barrevoets’ betekent letterlijk blootvoets: zonder schoeisel, dichtbij Moeder Natuur, één zijn met je omgeving. En dat is precies de filosofie achter alles wat dit knusse cafeetje opdient. Hun producten zijn huisgemaakt van uitsluitend verse, pure en lokale ingrediënten. Natuurlijk, zonder onnodige toevoegingen; dat is waar ‘Barrevoets’ voor staat en gaat.

Ze hebben een heerlijke lunchkaart, maar worden alom geroemd vanwege hun ‘killer cappuccino’ en huisgemaakt lekkers (de witte chocolade blondie, pure speekselvorming!). Tevens hebben ze een ruime keuze in speciaalbiertjes die in rijen staan opgesteld bij de bar. En vergeet niet de twee zeer charmante mannelijke eigenaren: door hun warme welkom voel je je hier meteen thuis!

www.barevoetsleeuwarden.com

Bron: Facebook

Sis

‘Sis’ begon aanvankelijk als een fruit- en saladebar, maar heeft inmiddels haar assortiment flink uitgebreid. Alles is natuurlijk en biologisch en wordt vers gemaakt op het moment van bestellen. Ze zijn gespecialiseerd in suikervrij, lactosevrij en glutenvrije producten: ideaal voor klanten die intolerant zijn voor één of meer van deze allergenen.

En zeg nou zelf, wat is er beter dan te ontsnappen aan die winterkou met een warme chocolademelk met slagroom? Eindig met een flinke snee huisgemaakt glutenvrije bananenbrood, en je kunt er weer even tegen! Voor iedereen die liever een stomende kop thee heeft, probeer eens de verse gember en citroen versie: een heerlijke health boost.

www.fruitbarsis.nl

DE Café

Liever thee dan koffie? Of toch liever koffie dan thee? Of je nu een echte theeliefhebber bent of niet zonder je dagelijkse cafeïne shotje kunt, bij Douwe Egberts heeft iedereen een ruime keuze in hartverwarmende mokken filled with the good stuff.

Daarnaast hebben ze een groot assortiment aan zoetigheid, waaronder carrotcake, chocolate fudge cake, traditionele New York cheesecake en dé Dudok appeltaart (dat is dat extra halfuurtje op de loopband wel even waard toch?).

Afhankelijk van het seizoen hebben ze verschillende specials op het menu staan. Deze winter kun je de “Speculatte” beleven: een caffe latte met speculaassiroop met een topping van slagroom en schuddebuikjes. Pluspunt is dat je alles to-go kunt bestellen. Minpunt zijn de vaak lange wachtrijen. Maar de altijd glimlachende barista’s maken dit zeker goed!

www.decafe.frl

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox 🥘

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Drie hartverwarmende cafés in Leeuwarden (om je de winter door te helpen!)
Sluiten